Nieuwsbericht

Bezoek 8 juni 2024 de A16 Rotterdam tijdens de Dag van de Bouw

Gepubliceerd op: 23 mei 2024, 15.39 uur - Laatste update: 23 mei 2024, 15.43 uur

Op zaterdag 8 juni 2024 is het weer Dag van de Bouw. Bouwcombinatie De Groene Boog en Rijkswaterstaat openen deze dag de bouwplaats van de A16 Rotterdam. Bezoekers zijn van harte welkom.

Bezoek een van de drukste verkeersknooppunten van Nederland

De nieuwe snelweg A16 bij Rotterdam verbindt het knooppunt Terbregseplein met de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Zo verbeteren we de bereikbaarheid van Rotterdam. Verken op 8 juni 2024 de energieneutrale Rottemerentunnel en de fly-over over knooppunt Terbregseplein en leer meer over de innovatieve ontwikkelingen langs deze 11 km lange snelweg.

Programma A16 Rotterdam

Tijdens de Dag van de Bouw verwelkomen we je graag tussen 10.00 en 15.00 uur op de bouwplaats. Vooraf aanmelden voor de activiteiten is niet nodig.

Wandelen door de Rottemerentunnel

Wandel door de Rottemerentunnel nog voordat er auto’s rijden. We bieden een uniek inkijkje aan de zuidkant van de Rottemerentunnel, die praktisch klaar is en waar de naam van de tunnel sinds kort zichtbaar is. Dit jaar zijn alle technische systemen in de tunnel operationeel. Van omroepinstallaties tot verlichting en ventilatoren.

Loop over de fly-over

Loop over de fly-over over een van de drukste knooppunten van Nederland. Voor de bezoekers die niet bang zijn voor hoogte, bieden we de unieke kans om over de fly-over over het Terbregseplein heen te lopen. Via een trappentoren is deze te betreden.

De fly-over is in zijn geheel over het verkeersplein heen geschoven om het verkeer zo min mogelijk te hinderen tijdens de bouw. Boven op de fly-over heb je zicht op 1 van de drukste verkeersaders van Nederland, die straks de bestaande A16 met de A16 Rotterdam verbindt.

Neem je verrekijker mee, want wie goed kijkt ziet ook het meest zuidelijke puntje van het project, waar een viaduct in de bestaande A16 over de Hoofdweg in Rotterdam, nog voor de oplevering van de nieuwe snelweg compleet wordt vervangen!

Laatste keer

De openstelling van de A16 Rotterdam komt steeds dichterbij, eind 2025 is het zover. Het werk is op veel plekken al vergevorderd of zelfs klaar. Maar de weg kan nog niet open, want op sommige plekken worden nog aansluitingen gemaakt, installaties getest of viaducten afgebouwd.

Er is 8 juni dan ook nog genoeg te zien op de bouwplaats van het grootste infrastructurele project in uitvoering. Deze editie van de Dag van de Bouw is wel de laatste waaraan de A16 Rotterdam meedoet.

Speciaal voor kinderen

Naast de looproutes naar de Rottemerentunnel en het Terbregseplein is er voor kinderen genoeg te beleven. Wat dacht je van een speurtocht? Met bouwhelm op de foto? Of zelf je handen uit de mouwen steken? Als beloning voor het harde werken krijg je van ons een lekker ijsje.

Prijs

En er valt dit jaar een bijzondere prijs te winnen. Wat dat is houden we nog even geheim, maar we beloven je dat het de moeite waard is. Zien we je op zaterdag 8 juni in Rotterdam? We maken er, net al voorgaande jaren, een gezellige dag van!

Bereikbaarheid

De ingang van het terrein is te vinden aan de Terbregseweg in Rotterdam. Ter hoogte van Maatmetaal (Terbregseweg 173) bevindt zich de ingang voor autoverkeer en ter hoogte van Terbregseweg 128 is de ingang voor fietsers en wandelaars.

Toegankelijkheid bouwplaats

Vanwege hellingen en trappentorens in de looproutes, is het bouwterrein van de A16 Rotterdam niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.

Meer informatie Dag van de Bouw 2024

Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij bouw- en infrabedrijven hun bouwplaatsen openstellen voor publiek. Dit jaar kun je op 6 indrukwekkende locaties zien hoe Rijkswaterstaat dagelijks werkt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Kijk op de website A16Rotterdam voor meer informatie over de A16 Rotterdam.

Over de A16 Rotterdam

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.