Nieuwsbericht

A7: rijstrook minder op brug bij Purmerend vanwege veiligheid; 18 mei 2024

Gepubliceerd op: 16 mei 2024, 09.55 uur

Vanaf zaterdagochtend 18 mei 2024 is er tijdelijk een rijstrook minder beschikbaar op de brug in de A7 bij Purmerend voor verkeer in de richting van Amsterdam.

De maatregel wordt genomen, omdat er ondanks de inspanningen van de transportsector, het verbod en de handhaving nog steeds vrachtwagens over de brug rijden.

Met het afsluiten van een rijstrook blijft de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel dat op de brug werkt gewaarborgd en kan de brug verder versterkt worden.

Veilige buffer

Op dit moment rijdt het verkeer richting Amsterdam over 2 versmalde rijstroken. Vanaf zaterdagochtend 18 mei 2024 gaat de rijstrook die het dichtst langs het werkterrein loopt dicht, zodat er een veilige buffer is tussen het verkeer en het gedeelte van de brug waar de gaten worden geboord.

Er blijft dan tijdelijk nog een rijstrook open voor verkeer richting Amsterdam. Nood- en hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van deze afgesloten rijstrook.

Hinder A7

Naar verwachting zijn er over een maand weer 2 rijstroken beschikbaar. Verkeer richting Hoorn ondervindt geen extra hinder. We werken sinds 5 april 2024 aan het versterken van brug in de A7 bij Purmerend. Om de brug te versterken boort aannemer Savera 50.000 gaten, die daarna opgevuld worden met 15 km aan wapeningsstaal.

Het boren van deze gaten maakt dat de constructieve veiligheid van de brug tijdelijk nog verder omlaag gaat. Met deze nieuwe maatregel kan de aannemer veilig verder werken aan het versterken van de brug en wordt verdere vertraging voorkomen.

Werk thuis of reis anders

Het afsluiten van 1 van de 2 rijstroken richting Amsterdam kan voor fors extra hinder zorgen op de A7 tussen Hoorn en Amsterdam. We adviseren weggebruikers om vanaf 18 mei 2024 als mogelijk: thuis te werken, samen te reizen of anders te reizen.

Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Hierdoor kunnen weggebruikers die echt de weg op moeten gebruik blijven maken van de beperkte doorgang op de brug.

Om gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren zijn er gratis kortingskaarten voor de trein beschikbaar. Ook is er een digitaal platform met app ingericht waarmee weggebruikers een beloning bij elkaar kunnen sparen voor het laten staan van de auto.

Weggebruikers die toch de weg op moeten wordt geadviseerd de A7 te blijven gebruiken, niet te gaan sluipen en hun reis goed voor te bereiden. Dit kan via de routeplanner en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen.

Meer informatie A7

Kijk voor meer informatie over het versterken van de brug op de projectpagina A7: versterking brug Purmerend. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.