Werkzaamheden

A20 Vlaardingen meerdere nachten en weekenden dicht; mei en juni 2024

Gepubliceerd op: 1 mei 2024, 09.30 uur

In mei en juni 2024 voert bouwconsortium BAAK werkzaamheden uit voor herstel van 2 portalen langs de A20 ter hoogte van het BP station (verzorgingsplaats Rijskade) na de afrit Vlaardingen-West en voor herstel van asfalt. Daarvoor zijn nacht- en weekendafsluitingen van de A20 noodzakelijk. Het wegverkeer wordt omgeleid.

Start werkzaamheden; 6 - 8 mei 2024

De A20 is in mei 2024 meerdere nachten in beide richtingen afgesloten:

  • In de nachten van 6, 7 en 8 mei is de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis afgesloten van 22.00 tot 05.00 uur. Vanuit de Beneluxtunnel kan verkeer wel naar afrit 9 Vlaardingen. De opritten naar de snelweg gaan om 21.00 uur dicht;
  • Voor de A20 richting Rotterdam geldt een afsluiting tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg). De opritten naar de snelweg gaan om 21.00 uur dicht;
  • Op dinsdag 7 mei zijn er vanwege algemene onderhoudswerkzaamheden in de nacht kortdurende afsluitingen op de A20 richting Rotterdam van oprit 8 (Marathonweg), op- en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) en de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel.

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4, N223 en A20 (en omgekeerd). Lokaal verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis wordt omgeleid via de Maassluissedijk. Verkeer met een bestemming in Vlaardingen wordt omgeleid via af- en opritten op de A20 en de A4. De routes worden met gele borden aangegeven.

Weekendafsluitingen A20

Voor de werkzaamheden staan ook de volgende 2 weekendafsluitingen gepland:

  • Van 24 mei 22.00 tot 27 mei 05.00 uur: afsluiting van de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Richting Rotterdam tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen;
  • Van 31 mei 22.00 tot 3 juni 05.00 uur: afsluiting van de A20 richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis.

Nachtafsluitingen in juni

Voor de werkzaamheden staan ook nog enkele nachtafsluitingen gepland in juni.

  • Van 10 tot en met 12 juni staan nachtafsluitingen gepland. Ook dan is de A20 tussen 22.00 en 05.00 uur in beide richtingen afgesloten. De rijbaan richting Hoek van Holland is dicht tussen knooppunt Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Voor de A20 richting Rotterdam geldt een afsluiting tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg).

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Werkzaamheden A20

De afsluitingen zijn nodig om herstelwerkzaamheden aan de fundering van 2 portalen uit te kunnen voeren. Ook vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats. De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder, tijdens weekendafsluitingen kan de vertraging op de omleidingsroute via de Maassluissedijk oplopen tot ongeveer 30 minuten.

Reizigers wordt aangeraden om waar mogelijk met de metro of ander openbaar vervoer te reizen of de fiets te nemen. Een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen is te vinden op de website van de Blankenburgverbinding.

De verschillende werkzaamheden zorgen ook voor geluid in de omgeving en dat kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Werkzaamheden die veel geluid geven gebeuren zo veel mogelijk overdag.

Meer informatie Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg, de A24, die vanaf eind 2024 de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt op de website van de Blankenburgverbinding.

Meer informatie A20

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.