Werkzaamheden

Start herstel stuw Borgharen; 9 april 2024

Gepubliceerd op: 9 april 2024, 12.34 uur - Laatste update: 12 april 2024, 13.21 uur

Mourik Infra is in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met het herstel van stuw Borgharen. Hiervoor worden onder meer de bodembescherming en scheepvaartopening aangepakt.

Insteek is om voor de start van het hoogwaterseizoen de schade te hebben hersteld.

Herstel bodembescherming

Dinsdag 9 april 2024 zijn we gestart met het herstellen van schade aan de bodembescherming. Het gaat nu om de bodem aan de zuidkant van de stuw. Hiervoor zet de aannemer verschillende schepen en een ponton in.

Daarmee voeren ze grind en onderwaterbeton aan en verwerken ze deze materialen op de bodem van de stuw. Het beton wordt gebracht door middel van betonmixers, die via de weg komen.

Aanleg van een tijdelijke kering

Als de bodembescherming is hersteld, starten we met de aanleg van een tijdelijke kering. Deze tijdelijke kering bouwen we op met grote zakken (zogenaamde big bags), gevuld met grind. Door deze kering kunnen we veilig starten met het herstel van de scheepvaartopening.

De overige stuwopeningen worden ook onderzocht. Het doel is om voor het hoogwaterseizoen alle schade te hebben hersteld, zodat de stuw weer volledig functioneert.

Hinder stuw Borgharen

De werkzaamheden leveren geen hinder op voor de scheepvaart. Omwonenden kunnen geluidsoverlast ervaren door het verplaatsen van de breukstenen. Deze worden gebruikt om de schade bij de bodembescherming te herstellen. Dit zal ongeveer 2 weken duren.

Meer informatie werkzaamheden stuw Borgharen

Heeft u nog vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.