Nieuwsbericht

Fundering brug Schuilenburg niet beschadigd na aanvaring

Gepubliceerd op: 6 maart 2024, 16.54 uur - Laatste update: 18 maart 2024, 15.51 uur

Naar aanleiding van de aanvaring van brug Schuilenburg heeft aannemer Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat de schade aan de brug in kaart gebracht. Duidelijk is geworden dat de fundering van de brug niet beschadigd is.

Zoals eerder vermeld is er wel schade ontdekt aan de algehele constructie en tandwielkast. Eventuele schade aan het draaipunt kan pas bekeken worden, zodra de brug verwijderd is voor reparatie. We zijn van plan om brug Schuilenburg te herstellen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het herstelplan. De verschillende scenario’s voor herstelwerkzaamheden worden op maandag 18 maart 2024 met bestuurders uit de regio besproken. Daarna volgt verdere informatie over het herstel van brug Schuilenburg.

Omleiding Brug Schuilenburg

Automobilisten, fietsers en voetgangers kunnen niet over de brug van Schuilenburg. Verkeer wordt omgeleid via Kootstertille. De vaarweg is wel vrij voor het scheepvaartverkeer.