Werkzaamheden

Brug Schuilenburg afgesloten voor wegverkeer

Gepubliceerd op: 5 februari 2024 - Laatste update: 5 februari 2024, 16:00

Een binnenvaartschip is op zaterdagavond 3 februari 2024 rond middernacht tegen de brug in Schuilenburg gevaren. De brug is zodanig beschadigd dat deze niet meer bedienbaar is en daarom voorlopig volledig gestremd voor al het wegverkeer.

De vaarweg is wel vrij voor het scheepvaartverkeer.

Schade brug Schuilenburg

De brug is door de aanvaring behoorlijk beschadigd. Uit een eerste inspectie blijkt dat er schade is aan de tandwielkast en de algehele constructie. Op dit moment voeren we nog verder onderzoek uit naar de exacte schade.

Zo gaat een duikteam komende week nog de fundering van de brug inspecteren. Zodra dit bekend is, kan er een inschatting worden gemaakt over de duur van de herstelwerkzaamheden.

Automobilisten, fietsers en voetgangers kunnen niet over de brug van Schuilenburg. Verkeer wordt omgeleid via Kootstertille. Rijkswaterstaat inventariseert met omwonenden of aanvullende voorzieningen nodig zijn om de overlast te verminderen.