Nieuwsbericht

Webinar ‘Ontdek de kracht van de mobiliteitsscan’

Gepubliceerd op: 2 februari 2024 - Laatste update: 12 februari 2024, 12:52

Voor ondernemers die willen ontdekken hoe hun organisatie het woon-werkverkeer kan verbeteren, kosten kan reduceren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot kan verminderen, organiseren A12 Slim Reizen en Goan een lunchwebinar over de mobiliteitsscan. Het webinar vindt plaats op dinsdag 27 februari van 12.15 uur tot 13.00 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de website A12 Slim Reizen.

Via A12 Slim Reizen kunnen ondernemers gratis een mobiliteitsscan laten uitvoeren. Een dergelijke scan biedt waardevolle inzichten, zoals:

  • inzicht in reisafstanden van medewerkers
  • het aantal medewerkers dat binnen een geschikte fiets- of e-bike afstand woont
  • potentiële CO2-reductie door aanpassingen in het reisgedrag
  • inzicht in de mobiliteitskosten
  • analyse van de parkeerdruk
  • het verminderen van ziekteverzuim door actieve stimulatie van duurzaam reizen
  • kansen voor veranderingen en verbeteringen.

Praktijkvoorbeeld

Tijdens het webinar laten we onder andere met het praktijkvoorbeeld Industriepark Kleefse Waard zien wat je met een mobiliteitsscan kunt doen. Maurice den Biesen, projectleider van Industriepark Kleefse Waard, deelt zijn ervaringen en vertelt hoe het helpt duurzaamheidsambities waar te maken. De ondernemers op het industriepark streven er namelijk naar het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te creëren.

Initiatief

Deze online webinar is een initiatief van A12 Slim Reizen en Goan. In het project A12 Slim Reizen werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit De Liemers en Arnhem samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens.

Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Gaon biedt werkgevers, werknemers, inwoners en bezoekers in de Achterhoek kansen om in alle vrijheid door de Achterhoek te reizen. Gaon wil de economische aantrekkingskracht van de regio versterken door de bereikbaarheid duurzaam te verbeteren en de maatschappelijke effecten van mobiliteit te beperken door bedrijven te helpen in te spelen op andere vormen van mobiliteit.