Nieuwsbericht

Start snoeien en kappen struiken en bomen langs A10-Noord

Gepubliceerd op: 12 januari 2024, 12.29 uur

Vanaf maandag 15 januari 2024 gaat aannemer De Jong Zuurmond Infrabeheer, in opdracht van Rijkswaterstaat, aan de slag met het snoeien en kappen van struiken en bomen langs de A10-Noord.

Dit is nodig om werkruimte te creëren voor de aannemer die de nieuwe geluidsschermen langs de snelweg gaat bouwen. Er wordt zoveel mogelijk overdag gewerkt.

Rond de S117 is het noodzakelijk om soms ‘s nachts te werken. Hierbij wordt een afweging gemaakt tussen veilig werken, voorkomen van hinder voor de omgeving en voorkomen van verkeershinder. Voor het begin van het nieuwe broedseizoen moet het werk afgerond zijn.

Groenbehoud

Uitgangspunt bij het creëren van werkruimte is dat zoveel mogelijk groen in de buurt behouden blijft. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat de verplichting om verwijderde en grondig gesnoeide bomen weer terug te planten. Deze herplant moet zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke locatie van de bomen komen. Ook worden hierin de wensen van bewoners meegenomen.

Planning

De aannemer start op maandag 15 januari 2024, werkt zoveel mogelijk overdag en moet het werk afgerond hebben voor het begin van het nieuwe broedseizoen. Inmiddels zijn de bomen die gesnoeid of gekapt worden al gemarkeerd.

De eerste 2 weken gaat de aannemer aan de slag aan de kant van de Waterlandpleinbuurt. Vanaf eind januari is het deel aan de kant van Buikslotermeer aan de beurt. Ook hier is de aannemer zo’n 2 weken bezig.

Vanaf halverwege februari is de aannemer aan het werk aan de kant van de wijken Banne Buiksloot en Kadoelen. In de week van 19 februari 2024 moet de aannemer rond de S117 ook een paar keer ’s nachts aan het werk. In de week van 26 februari 2024 rondt de aannemer het werk af.

Nieuwe geluidsschermen

Rijkswaterstaat verwacht in het 1e kwartaal van 2024 een aannemer gevonden te hebben die de nieuwe geluidsschermen gaat bouwen. Met deze aannemer wordt gezamenlijk de planning van het werk verder uitgewerkt. Naar verwachting wordt er halverwege 2024 daadwerkelijk gestart met de bouw van de nieuwe schermen.

De schermen die eerder door storm kapot zijn gewaaid worden dan als eerste aangepakt. Bij de nieuwe geluidsschermen is rekening gehouden met meer groen. Aan de kant van de bewoners worden de schermen begroeid met klimop. Op plekken waar de A10-Noord over een andere weg of waterweg gaat, worden de schermen transparant.