Werkzaamheden

Spijkenisserbrug 4 weken dicht in 2024 voor asfalteringswerkzaamheden

Gepubliceerd op: 4 december 2023 - Laatste update: 13 december 2023, 17:05

De asfaltlaag op de hefdelen van de Spijkenisserbrug is hoognodig aan vervanging toe. Uit inspecties blijkt dat het asfalt op de beide heffen slecht is en de benodigde stroefheid ontbreekt.

Om de brug veilig en beschikbaar te houden, krijgen de hefdelen van de brug een hele nieuwe laag asfalt. Voor het asfalteren moet de brug afgesloten worden voor het autoverkeer van half april tot half mei. Fietsers kunnen er wel overheen.

Waarschuwingsborden

Het asfalt op de brug is versleten en daardoor heeft het niet meer overal de stroefheid die het moet hebben. Rijkswaterstaat heeft daarom waarschuwingsborden geplaatst aan beide zijden van de brug: ‘Glad wegdek op de brug’.

De herstelmaatregelen vinden plaats van half april t/m half mei 2024. In 4 opeenvolgende weken wordt het asfalt verwijderd en het stalen brugdek eronder hersteld waarna er weer een nieuwe laag asfalt in 3 fases aangebracht wordt. Ook worden de voegovergangen aan beide zijden gerenoveerd. De precieze data en tijden worden later bekend gemaakt.

Het afsluiten van de weg voor het verkeer is nodig voor de veiligheid tijdens het werk (zowel voor de automobilist als de wegwerker) en de levensduur van de nieuwe slijtlaag.

Hinder

De brug is tijdens de herstelwerkzaamheden voor 4 weken gestremd voor het autoverkeer. Het fiets- en voetpad blijft open. De stremming heeft beperkt invloed op de vaarweg doordat 1 hefdeel beschikbaar is voor een draaiing.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen

  • Verkeer komend vanaf Spijkenisse wordt omgeleid via de N218 en de A15
  • Verkeer komend vanaf Hoogvliet/Rotterdam wordt omgeleid via de A15 en de N218

Verkeer moet rekening houden met extra reistijd van ongeveer 30 tot 60 min.

Voorbereiding

De brug is toe aan een grondige renovatie. De renovatie van de bediening, besturing en bewaking gaat eind 2024 van start. Vanwege de veiligheid kunnen de asfaltwerkzaamheden niet tegelijkertijd met deze renovatie.

Meer informatie Spijkenisserbrug

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.