Nieuwsbericht

Gunning nieuwe raamovereenkomst onderhoud Oost-Nederland

Gepubliceerd op: 8 december 2023 - Laatste update: 11 december 2023, 15:49

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor het variabel onderhoud aan de wegen en viaducten in de regio Oost-Nederland aanbesteed. Voor deze opdracht is een raamovereenkomst opgesteld met een looptijd van 4 jaar.

De opdracht is onderverdeeld in een perceel Noord en perceel Zuid. Voor perceel Noord heeft de Combinatie Van der Weerd Grafhorst/Dostal Wegenbouw de opdracht gegund gekregen en voor perceel Zuid is dat Heijmans Infra.

Samenwerken In Onderhoud

De Raamovereenkomst Verhardingen en Kunstwerken (ROK VK) borduurt voort op het variabel onderhoudscontract dat vorig jaar bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland is aanbesteed. Met deze contracten geeft Rijkswaterstaat invulling aan een nieuwe inkoopstrategie: Samenwerken In Onderhoud (SIO).

Op deze manier werkt Rijkswaterstaat aan een Vitale Infrasector, waar nieuwe vormen van samenwerking zullen bijdragen aan een verbetering van het assetmanagement in de gehele keten.

Door samen met de markt te kijken wat er nodig is om de wegen in goede staat te houden, zetten we kennis en kunde van alle professionals binnen de keten optimaal in.

Matthijs Pot en Guus Harmsen leggen uit: ‘Ons ketenproces vraagt om meer samenwerking in de fase waarin de onderhoudsbehoefte bepaald wordt. Hier heeft zowel de markt als Rijkswaterstaat veel kennis over en het is zaak om die bij elkaar te brengen. Met de SIO-aanpak zijn we slagvaardiger en dat is hard nodig om de enorme opgave met de beschikbare capaciteit en krapte op de arbeidsmarkt aan te kunnen.’