Werkzaamheden

Brug Uitwellingerga woensdag 6 december 2023 ook afgesloten voor fietsers en voetgangers

Gepubliceerd op: 5 december 2023 - Laatste update: 5 december 2023, 16:36

Op woensdag 6 december 2023 vinden er extra versterkingswerkzaamheden plaats aan de brug Uitwellingerga. Hierdoor is de brug op woensdag 6 december van 08.30 tot 13.30 uur ook afgesloten voor fietsers en voetgangers.

De brug is al sinds maandag afgesloten voor gemotoiseerd verkeer. Er worden pendelbussen ingezet om fietsers en voetgangers veilig naar Joure en/of Sneek te brengen. Verkeersbegeleiders ondersteunen hierbij. Wel moet rekening worden gehouden met een langere reistijd van ongeveer 30 min.

Werkzaamheden brug Uitwellingerga

Er vinden tussen 08.30 en 13.30 uur inspectiewerkzaamheden plaats aan de ballastkist van de brug. Hiervoor moet de brug langere tijd open staan. De ballastkist is een onderdeel van de brug die als contragewicht het gewicht van het val bij het openen en sluiten van de brug moet compenseren.