Werkzaamheden

A29: Heinenoordtunnel afgesloten; januari 2024

Gepubliceerd op: 27 december 2023, 13.22 uur - Laatste update: 12 februari 2024, 12.48 uur

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. De renovatie is in 2023 gestart en gaat door in 2024. Tot eind 2024 is de tunnel daardoor regelmatig dicht. In nachten, weekenden en in de zomervakantie. In januari 2024 is de tunnel 3 weekenden dicht richting Rotterdam.

Afsluitingen januari 2024 richting Rotterdam

  • vrijdag 12 januari 22.00 tot maandag 15 januari 2024 05.00 uur
  • vrijdag 19 januari 22.00 tot maandag 22 januari 2024 05.00 uur
  • vrijdag 26 januari 22.00 tot maandag 29 januari 2024 05.00 uur

De actuele planning voor 2024 vindt u op de projectpagina Renovatie Heinenoordtunnel.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingsroute richting Rotterdam (van zuid naar noord)

  • Doorgaand (vracht)verkeer leiden we om via de A17, A16 en A15.
  • Lokaal verkeer uit de Hoeksche Waard leiden we om via de N217 (Kiltunnel), A16 en A15.

De Kiltunnel is in de afgesloten rijrichting (richting Rotterdam) tolvrij.

Werkzaamheden Heinenoordtunnel

Tijdens deze afsluitingen, en de komende maanden, gaan we verder met het vervangen, plaatsen en testen van de nieuwe installaties en systemen. Boven de tunnelmonden van de verkeersbuis richting Rotterdam worden de nieuwe ventilatoren opgehangen. Ook komen er nieuwe lichtroosters, zoals in 2023 is gedaan bij de verkeersbuis richting Bergen op Zoom.

Afsluiting fietspad kant van Heinenoord

Voor de werkzaamheden in het weekend van 12 januari is een grote kraan nodig. Deze wordt opgesteld aan de zuidkant (kant van Heinenoord) op het fietspad (Buitenpolderpad) dat over de A29 loopt. (Brom)fietsers moeten omrijden via de Molenweg en Blaaksedijk-West en dan fietspad langs de A29 en andersom. Het fietspad is dicht van:

  • dinsdag 9 januari en donderdag 11 januari tussen 07.00 en 16.00 uur
  • vrijdag 12 januari van 22.00 uur tot maandag 15 januari 05.00 uur

De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel is open.

Bussen rijden volgens dienstregeling

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen van Connexxion en Arriva volgens de normale dienstregeling. Bussen rijden in 1 richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. 

Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed en - afhankelijk van herkomst en bestemming - een sneller alternatief voor de auto. 

Een OV-chipkaart is niet nodig, in- en uitchecken kan met een betaalpas. Meer informatie staat op de website OVpay. De dienstregeling voor de bussen is te raadplegen via de website van Connexxion.

Overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis

Tijdens de afsluitingen is de overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen (Spijkenisse) gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur. De overtocht voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers is niet gratis.

De veerdiensten Rhoonsveer en Puttershoek varen tussen september en mei niet in de weekenden. 

Meer informatie renovatie Heinenoordtunnel

Meer informatie over de planning van de werkzaamheden vindt u op de projectpagina Renovatie Heinenoordtunnel. Daar leest u ook welke maatregelen Rijkswaterstaat neemt om de hinder te beperken en wat u zelf kunt doen.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van de werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook. Voor het internationale (vracht)verkeer is er de website A29Roadworks in 9 talen.

Kijk voor route-informatie op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of Vananaarbeter. Voor de actuele verkeerssituatie op de omleidingsroutes kijkt u op de projectwebsite Renovatie Heinenoordtunnel.