Werkzaamheden

Kanaal Gent-Terneuzen: brug Sluiskil afgesloten; 6 november 2023

Gepubliceerd op: 30 oktober 2023, 11.51 uur - Laatste update: 31 oktober 2023, 16.35 uur

Rijkswaterstaat voert op maandag 6 november 2023 onderhoud uit aan de draaibrug bij Sluiskil. De werkzaamheden veroorzaken hinder voor wegverkeer.

Op maandag 6 november kan wegverkeer tussen 08.00 en 14.00 uur geen gebruik maken van de brug. Gele borden geven de omleidingsroute aan via de Sluiskiltunnel. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gebruikmaken van het veerpontje bij Sluiskil dat extra ingezet wordt. Langzaam verkeer wordt omgeleid via het sluizencomplex bij Terneuzen.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Werkzaamheden brug Sluiskil

Tijdens de afsluiting van de brug vinden er werkzaamheden plaats aan de opleggingen van de brug. Opleggingen zijn de steunpunten waar de brug op rust. Verder worden er verschillende controles en testen uitgevoerd. Omdat de brug voor deze werkzaamheden afgesloten moet worden, wordt dit werk gecombineerd met het herstellen van enkele schades aan de slijtlaag van het wegdek.

Brug Sas van Gent

Op maandag 20 november voeren we hetzelfde type werkzaamheden uit aan de draaibrug bij Sas van Gent. Deze brug is dan afgesloten voor wegverkeer. Ook bij deze afsluiting wordt een omleiding ingesteld.

Meer informatie werkzaamheden brug Sluiskil

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de pagina Kanaal Gent-Terneuzen: inspecties bruggen. Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.