Nieuwsbericht

Inloopbijeenkomsten bomeninventarisatie

Gepubliceerd op: 25 oktober 2023, 13.04 uur - Laatste update: 25 oktober 2023, 13.55 uur

Op 9 oktober 2023 is de aanbesteding van start gegaan voor het vinden van een aannemer die de nieuwe geluidsschermen langs de A10 Noord gaat bouwen. In het eerste kwartaal van 2024 verwachten we een aannemer gevonden te hebben, waarmee we samen de planning van het werk verder uitwerken.

Halverwege 2024 willen we daadwerkelijk beginnen met de bouw van de nieuwe schermen. We starten dan bij de schermen die eerder door storm kapot zijn gewaaid.

Voordat dit zover is moet er eerst werkruimte van 1,5 m achter de geluidsschermen worden gemaakt, zodat de aannemer voldoende ruimte heeft om aan de slag te gaan. Dit doen we deels door reguliere snoei van bomen langs de schermen.

Ondanks dat er wordt gewerkt vanaf de kant van de snelweg, is het helaas ook noodzakelijk om struiken en bomen grondiger te snoeien en te kappen. Het gaat om veel nog jonge struiken en bomen die spontaan gegroeid zijn.

Om welke struiken en bomen het gaat en hoe we het snoeien en kappen aanpakken, lichten we u graag toe op een van de volgende inloopmomenten.

Inloopmomenten bomeninventarisatie

  • Maandag 30 oktober 2023 van 17.00 tot 20.00 uur

Locatie: Huis van de Wijk De Banne (Bezaanjachtplein 243 in Amsterdam)

  • Woensdag 1 november 2023 van 10.00 tot 11.30 uur

Locatie: Huis van de Wijk Waterlandplein (Waterlandplein 302 in Amsterdam)

Uitgangspunt is dat we ons uiterste best doen om zoveel mogelijk groen in uw buurt te behouden.

Alleen als het echt niet anders kan snoeien of kappen we een struik of boom. Kappen en snoeien mogen we ook niet zomaar. Daarvoor vragen wij eerst een kapvergunning aan bij de gemeente.

De aanvraag voor de kapvergunning is inmiddels gedaan. Binnenkort wordt de kapvergunning gepubliceerd op de website Amsterdam. Hier vindt u ook meer informatie over de verdere procedure.

Nieuwe geluidsschermen met klimop en herplant

Bij de nieuwe geluidsschermen is rekening gehouden met meer groen. Aan de kant van de bewoners worden de schermen begroeid met klimop. Op plekken waar de A10-Noord over een andere weg of waterweg gaat, worden de schermen transparant.

Daarnaast hebben we de verplichting om de door ons verwijderde en grondig gesnoeide bomen weer terug te planten. Dit willen wij graag zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke locatie van de bomen doen.