Werkzaamheden

Afsluitingen bruggen Kanaal Gent-Terneuzen; 1 - 17 oktober 2023

Gepubliceerd op: 22 september 2023 - Laatste update: 26 september 2023, 15:21

Rijkswaterstaat inspecteert de staat van de bruggen over het kanaal Gent-Terneuzen. Hierdoor zijn in oktober 2023 op verschillende momenten de bruggen afgesloten voor wegverkeer. Verkeer wordt daarom omgeleid.

Hinder draaibrug Sluiskil

Zondag 1 oktober 2023 voeren we inspecties uit met de brug open, van 07.00 tot 16.00 uur. Autoverkeer wordt omgeleid via de Sluiskiltunnel. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de pont bij Sluiskil.

Landbouwvoertuigen worden omgeleid via het sluizencomplex van Terneuzen. Voor scheepvaart is er deze dag geen hinder.

Maandag 2 oktober 2023 voeren we inspecties uit met de brug gesloten, van 07.00 tot 16.00 uur. De brug wordt deze dag niet geopend voor de scheepvaart. Voor binnenvaartschepen die geen brugopening nodig hebben, is de hoofdonderdoorgang beschikbaar of zijn de zijonderdoorgangen beschikbaar.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Sluiskiltunnel. Fietsers en voetgangers maken wel gebruik van de draaibrug Sluiskil. Landbouwvoertuigen worden omgeleid via het sluizencomplex van Terneuzen.

Op 3 oktober 2023 van 07.00 tot 17.00 uur leiden de inspecties op de N686 onder de draaibrug Sluiskil tot beperkte hinder. Er is dan 1 rijstrook beschikbaar. Verkeer wordt dan om en om langs de het werk geleid door verkeersregelaars.

Hinder draaibrug Sas van gent

Maandag 16 oktober 2023 voeren we inspecties uit met de brug gesloten, van 07.00 tot 16.00 uur. De brug wordt deze dag niet geopend voor de scheepvaart. Voor binnenvaartschepen die geen brugopening nodig hebben, is de hoofdonderdoorgang beschikbaar of zijn de zijonderdoorgangen beschikbaar.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Sluiskiltunnel. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen deze dag gewoon gebruik maken van de brug.

Op dinsdag 17 oktober 2023 voeren we inspecties uit met de brug open, van 07.00 tot 16.00 uur. Autoverkeer wordt omgeleid via de Sluiskiltunnel. Landbouwvoertuigen en (brom)fietsers worden omgeleid via Zelzate (Belgi├ź). Voor scheepvaart is er deze dag geen hinder.

Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Hinder bruggen Oostsluis

De inspecties aan de bruggen van de Oostsluis Terneuzen leiden voor het wegverkeer niet tot hinder. Tijdens deze inspecties is de sluis wel gestremd vaarwegverkeer. Scheepvaart wordt dan via de Westsluis geschut, wachttijden kunnen hierdoor oplopen.

De scheepvaart wordt op de gebruikelijke manier geïnformeerd met een BAS-bericht en via de website Vaarweginformatie.

Werkzaamheden bruggen kanaal Gent-Terneuzen

Onderdelen van de bruggen over het kanaal Gent-Terneuzen, zoals de betonconstructies en de voegovergangen, bereiken het einde van hun levensduur. Op basis van de inspecties bepaalt Rijkswaterstaat welk toekomstig groot onderhoud nodig is.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op de projectpagina.