Nieuwsbericht

Acties en maatregelen die doorlopen tijdens weekendafsluitingen van de Heinenoordtunnel

Gepubliceerd op: 6 september 2023 - Laatste update: 6 september 2023, 15:21

Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel in augustus boden we verschillende alternatieve mogelijkheden en acties aan om anders reizen te stimuleren. Zo konden inwoners van de Hoeksche Waard een elektrische fiets proberen en reden de bussen een aangepaste dienstregeling.

Verschillende maatregelen zetten we door voor de komende weekendafsluitingen van de tunnel. De eerstvolgende afsluiting van de Heinenoordtunnel is van vrijdag 22 september 22.00 tot maandag 25 september 05.00 uur. De tunnel is dan dicht in de richting van Bergen op Zoom.

Veerdiensten

Tijdens de afsluiting in augustus konden reizigers met 3 verschillende veerdiensten de Oude Maas oversteken. De pont tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen/Spijkenisse blijft varen volgens dezelfde dienstregeling.

De pont Rhoonsveer en pont Puttershoek-Zwijndrecht varen beide vanaf 9 september 2023 tot en met mei 2024 niet meer in de weekenden. Ook niet in de weekenden dat de Heinenoordtunnel dicht is.

Openbaar vervoer

Als de Heinenoordtunnel dicht is blijft het openbaar vervoer wel door de tunnel rijden. Tijdens de afsluiting in augustus reed Connexxion op doordeweekse dagen met pendelbussen. Tijdens de aankomende rijden de bussen volgens de gewone dienstregeling.

De tunnel is vaak in 1 rijrichting dicht. In de afgesloten rijrichting rijden de bussen door de Tweede Heinenoordtunnel. Plan je reis in de reisplanner of kijk voor meer informatie op de website van Connexxion.

Fietsacties

Hoe minder auto’s op de weg, hoe minder de hinder voor diegene die geen andere mogelijkheid hebben. Om reizigers te stimuleren wat vaker voor bijvoorbeeld de fiets te kiezen, hebben we samen met Zuid-Holland Bereikbaar verschillende fietsacties lopen. Een deel van deze fietsacties lopen door.

Inwoners van de Hoeksche Waard kunnen tot begin oktober 2023 nog een e-bike of speed pedelec uitproberen. Deelnemers van de probeeractie kunnen vervolgens met korting een eigen e-bike of speed pedelec aanschaffen. Deze actie loopt nog tot eind november 2023.

Tot eind 2023 kan je met de Slim Reizen Challenge in de Dumoco app nog sparen voor beloningen en prijzen. Daarnaast krijg je ook korting op fietsonderhoud en fietskleding- en accessoires. De einddatum verschilt per fietsenwinkel, kijk voor de exacte data op de website van Ways2Go.

Speciaal voor bedrijven hebben we ook verschillende acties lopen. Zo kunnen werkgevers gratis een fietsenmaker op de het werk laten komen. De fietsen krijgen dan onder werktijd een onderhoudsbeurt, waarna werknemers weer veilig op pad kunnen.

Tot 4 oktober 2023 is er een probeerpool met een e-bike en speed pedelec beschikbaar voor werkgevers. Dit is gratis aan te vragen. Maatwerkopties met bijvoorbeeld een extra e-bike zijn bespreekbaar. Kijk hiervoor ook op de website van Ways2Go.