Werkzaamheden

A29: geplande reserve nachtafsluitingen Haringvlietbrug nodig voor testen

Gepubliceerd op: 15 september 2023 - Laatste update: 19 september 2023, 12:03

Voor het testen van de nieuwe technische systemen van de Haringvlietbrug zijn 13 nachtafsluitingen gepland, waarvan 3 reservenachten. Omdat de testen meer tijd in beslag nemen dan vooraf gepland, zet Rijkswaterstaat ook de reservenachten in.

De Haringvlietbrug in de A29 is daarom ook op de reservedata 20, 26 en 27 september 2023 dicht tussen 22.00 en 05.00 uur. Volgens planning is de brug ook nog in de nacht dicht op maandag 18 en dinsdag 19 september.

Tijdens deze nachten is de A29 dicht tussen op- en afrit 22 Numansdorp en knooppunt Hellegatsplein. Ook de parallelbaan is afgesloten.

Omleidingen afsluiting A29 Haringvlietbrug

Tijdens de nachtafsluitingen van de Haringvlietbrug wordt autoverkeer omgeleid via de A16 (Moerdijkbrug) of via de N57 (Haringvlietdam). Verkeer van en naar de Hoeksche Waard kan tijdens de afsluiting gratis door de Kiltunnel (N217). Houd rekening met 30 minuten vertraging.

Werkzaamheden Haringvlietbrug

De afsluitingen zijn noodzakelijk voor de laatste stappen van de renovatie van de Haringvlietbrug: het testen van de technische systemen voor de bediening, besturing en bewaking en voor het afstellen van het bewegingswerk van de nieuwe brugklep. Na de testen kan de brug worden gecertificeerd en in het najaar van 2023 weer worden geopend voor de hoge scheepvaart.