Nieuwsbericht

Renovatie en onderhoud veerhaven Terschelling van start

Gepubliceerd op: 12 juli 2023 - Laatste update: 12 juli 2023, 12:47

Maandag 10 juli 2023 vond in de veerhaven van Terschelling het officiële startmoment plaats van de renovatie- en onderhoudswerkzaamheden van de veerhaven.

De damwanden in verschillende kades worden vernieuwd, de voetgangers- en autobrug van de veerboot wordt vernieuwd en het terrein heringericht. Het renovatie- en onderhoudsproject wordt in fasen uitgevoerd en gaat, naar verwachting, tot midden 2025 duren. De dienstregeling van de veerboten van en naar Terschelling blijft.

Aanleg tijdelijke veerinrichting

Om de kadewerkzaamheden te kunnen uitvoeren leggen we er een tijdelijke veerinrichting (autobrug, voetgangersbrug en bovenbouw) aan en creëren we voor de veerboot een tijdelijke nachtligplek aan de aanlegsteiger in de havenkom.

Om de veerboot op de tijdelijke nachtligplek veilig te kunnen aanleggen, plaatsen we extra afmeerpalen en wordt de bestaande steiger verlengd. In september 2023 testen we de nachtligplek en gaan we die gebruiken.

Start kadewerkzaamheden

Daarna kunnen de kadewerkzaamheden worden opgestart aan de kade waar momenteel de veerboot ’s nachts ligt. Later vervangen we de huidige veerinrichting door een tijdelijke autobrug en voetgangersbrug. De veerinrichting gaat daarna naar de fabriek voor een uitgebreide controle.

Inrichten concessieterrein

Als laatste wordt het concessieterrein in de veerhaven heringericht. We richten de opstelstroken voor de auto’s opnieuw in en asfalteren ze. Ook vernieuwen we de bestrating en hekwerken.