Werkzaamheden

Rijkswaterstaat is bezig met de laatste werkzaamheden voor draaibrug Montfoort

Gepubliceerd op: 7 april 2023 - Laatste update: 7 april 2023, 13:34

De draaibrug Montfoort is sinds 25 februari 2023 weer terug op z’n oude vertrouwde plek. De aannemer is al begonnen het werkterrein bij de brug op te ruimen. Afgelopen weken is er hard gewerkt rondom de brug. Tot en met 17 mei 2023 wordt er proefgedraaid om te zorgen dat de brug optimaal werkt.

De afgelopen weken is er gewerkt rondom draaibrug Montfoort. Zo is de bedienkast geplaatst en de beplanting rondom de kast gepoot. Ook het houten remmingwerk is klaar en heeft weer mooie witte koppen gekregen. Daarnaast is het hekwerk met gaas teruggeplaatst. Kortom de werkzaamheden lijken klaar te zijn, maar dat zijn ze nog niet.

Tot en met 17 mei 2023 wordt er proefgedraaid. We stellen de brug in. Ook stellen we camera’s af en keuren we verschillende onderdelen van de brug. Daarnaast leiden we personeel op om de brug in de toekomst veilig te bedienen.

Draaibrug Montfoort volledig in gebruik vanaf 18 mei

Op 17 mei stellen we in de middag de draaibrug open voor landverkeer. Vanaf dan kunnen (brom)fietsers, voetgangers en autoverkeer weer gebruikmaken van de draaibrug. Zodra de draaibrug open is, halen we de tijdelijke hulpbrug weg.

Vanaf 18 mei is er ook geen hinder meer voor het vaarverkeer. Dus dan kan al het verkeer weer gebruikmaken van deze route. De brug wordt bediend vanuit Nieuwegein.

Aggregaat op het IJsselplein

Op dit moment is er nog geen stroom beschikbaar op de draaibrug. Dit moet Stedin nog aanleggen. Daarom staat er een aggregaat op het IJsselplein om de onderdelen van de brug van stroom te voorzien. Het aggregaat draait 24/7, omdat onder andere de verlichting erop is aangesloten. Het aggregaat staat in een geluidsarme kast. Als Stedin de stroomvoorziening heeft aangelegd, halen we het aggregaat weer weg.