Nieuwsbericht

Nieuwe baan Michèle Blom

Gepubliceerd op: 15 maart 2023 - Laatste update: 20 maart 2023, 15:46

Na 6 jaar Directeur-Generaal bij Rijkswaterstaat te zijn geweest, slaat Michèle Blom een geheel nieuwe weg in: ze verlaat de Rijksdienst en wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de Isala klinieken, een topklinisch ziekenhuis met vestigingen in Zwolle en omgeving. Op 10 juli 2023 is daar haar eerste werkdag.

Loyale inzet

Secretaris-Generaal Jan Hendrik Dronkers is blij voor Michèle: 'Ik heb grote waardering voor Michèle en voor wat zij in de afgelopen jaren voor Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft betekend. Zo was zij het gezicht van IenW in tijden van droogte, en heeft zij zich er voor ingezet dat uitvoering en beleid, in lijn met de gedachte van Kompas IenW, elkaar beter weten te vinden.'

'In haar functie als Directeur-Generaal Rijkswaterstaat, en daarvoor in andere functies bij IenW en het ministerie van Justitie en Veiligheid, hebben wij Michèle leren kennen als een persoon die zich met hart en ziel heeft ingezet voor de publieke zaak.'

'Na 32 jaar loyale inzet voor de Rijksdienst gaat Michele nu aan de slag in een prachtige functie in een interessante en maatschappelijk relevante sector,' zegt hij. 'Daar feliciteer ik haar van harte mee! Ik wens Michèle veel succes en geluk met deze stap.'

Een nieuwe uitdaging

Zelf zegt Michèle Blom: 'Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en tegelijkertijd vind ik het lastig om afscheid te nemen van de collega's van IenW en Rijkswaterstaat.'

'Van het werk dat wij samendoen, en vooral ook de manier waarop. Als gedreven professionals die dag en nacht klaar staan. De mooiste plek bij de Rijksoverheid ga ik verruilen voor een prachtige plek in de zorg.'

Opvolger Michèle Blom

De Algemene Bestuursdienst start de procedure om een opvolger van Michèle te vinden. Patricia Zorko neemt als plaatsvervangend Directeur-Generaal Rijkswaterstaat waar, wanneer een opvolger niet op tijd is gevonden.

Over het afscheid van Michèle volgt nog nadere berichtgeving.