Werkzaamheden

A9 vanaf knooppunt Holendrecht richting Badhoevedorp dicht; 24 - 27 maart 2023

Gepubliceerd op: 20 maart 2023

Vanaf vrijdag 24 maart 20.00 uur tot maandag 27 maart 05.00 uur is de A9 dicht vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp.

Verkeer, vanuit de richting Amsterdam/Utrecht en de richting Haarlem/Schiphol, wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4. Reizigers moeten rekening houden met 10 - 30 minuten extra reistijd.

Extra reistijd richting Amsterdam/Utrecht

De andere kant op, vanaf knooppunt Badhoevedorp tot en met knooppunt Holendrecht, zijn op de A9 2 in plaats van 3 rijstroken beschikbaar. Het verkeer moet rekening houden met ongeveer 10 minuten extra reistijd.

Bypass

Het weekend van 24 tot 27 maart sluit aannemer VeenIX de noordelijke rijbaan aan op de bypass (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9 ter hoogte van Amstelveen).

De bypass is nodig om ruimte te maken aan de noordkant van de A9, zodat VeenIX kan starten met de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging. De zuidelijke rijbaan van de bypass is eerder al in gebruik genomen.

Vanaf maandag 27 maart 05.00 uur rijdt al het verkeer ter hoogte van Amstelveen over de bypass.

Ask & GO

Tijdens deze afsluiting is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO actief. Zo gaat u goed voorbereid op weg. De operators van Ask&GO zitten dagelijks van 08.00 tot 22.00 uur klaar voor het geven van reisadvies.

Ga naar de website Ask&Go en stel u vraag direct via WhatsApp.

Zoveel mogelijk werkzaamheden in 1 weekendafsluiting

Specifieke werkzaamheden mogen alleen uitgevoerd worden als de snelweg dicht is. Dit gebeurt in verband met de veiligheid voor het verkeer en werknemers.

Het afsluiten van een snelweg mag alleen in de nacht of het weekend om de doorstroming van het verkeer op doordeweekse dagen niet te hinderen.

VeenIX voert daarom zoveel mogelijk werkzaamheden uit in deze geplande weekendafsluiting. Naast het aansluiten van de bypass vinden er daarom op de A9, tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, ook andere werkzaamheden plaats.