Nieuwsbericht

Maastricht: bedientijden sluis Bosscherveld aangepast

Gepubliceerd op: 2 december 2022, 10.11 uur - Laatste update: 5 december 2022, 14.05 uur

Onderzoek naar de camera’s bij sluis Bosscherveld in Maastricht wees gisteravond (donderdag 1 december 2022) uit dat ze van onvoldoende kwaliteit zijn. Daarom bedienen we deze sluis nu alleen tussen 09.00 en 17.00 uur, als het zicht voldoende is.

Deze maatregel hebben we recent ook ingezet bij de Sint Servaasbrug in Maastricht.

Dezelfde camera’s

Begin vorige week werden de bedientijden bij sluis Heel en de Sint Servaasbrug in Maastricht na onderzoek aangepast naar bedienen bij daglicht. We hebben er via een tijdelijke maatregel voor gezorgd dat het bedienen van sluis Heel intussen weer naar 24 uur per dag is gegaan. Dit hebben we geregeld door de sluis decentraal, op de locatie van Heel, te bedienen. 

Omdat de sluis bij Bosscherveld dezelfde soort camera’s heeft, hebben we ook hier een onderzoek ingesteld. Ook hier was het resultaat dat we niet kunnen garanderen dat beelden veilig werken bij schemering of bij slecht weer (en in het donker).

Overleg

We gaan samen met de branche kijken of tijdelijke maatregelen nodig zijn. En zo ja, welke tijdelijke maatregelen nodig zijn en in hoeverre dat haalbaar is.