Werkzaamheden

A16 Van Brienenoordbrug: nachtafsluitingen wegens onderhoud; 28 - 30 november 2022

Gepubliceerd op: 22 november 2022 - Laatste update: 23 november 2022, 09:53

In de nachten van maandag 28 op dinsdag 29 november en van dinsdag 29 op woensdag 30 november 2022 voeren we een test uit aan het beweegbare deel van de Van Brienenoordbrug (A16). We sluiten de brug in beide richtingen af voor doorgaand auto- en vrachtverkeer.

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Planning werkzaamheden Van Brienenoordbrug

Van maandagavond 28 november 22.00 tot dinsdagochtend 29 november 05.00 uur en van dinsdagavond 29 november 22.00 tot woensdagochtend 30 november 05.00 uur is de Van Brienenoordbrug (snelweg A16) in beide richtingen afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer tussen Ridderkerk en Capelle aan den IJssel.

Omleiding en adviesroutes wegverkeer A16 Van Brienenoordbrug

  • Verkeer komend vanaf knooppunt Ridderkerk richting knooppunt Terbregseplein leiden we om via de snelweg A15, de snelweg A4 en de snelweg A20;
  • Verkeer komend vanaf knooppunt Terbregseplein richting knooppunt Ridderkerk leiden we om via de A20, de A4 en de A15. 

(Brom)fietsers worden in groepen doorgelaten, waarbij ze rekening moeten houden met een wachttijd tot 30 minuten.

De opritten 27 (Rotterdam-Prins Alexander), 26 (Rotterdam-Kralingen) en 25 (Capelle a/d IJssel) in de richting van Ridderkerk en oprit 24 (Rotterdam-Feijenoord) in de richting Den Haag gaan op maandag- en dinsdagavond al om 21.00 uur dicht. De afritten 26 (Rotterdam-Kralingen) en 25 (Rotterdam-Centrum) vanaf Den Haag en afrit 24 (Rotterdam-Feijenoord) vanaf Ridderkerk blijven open.

Door afspraken met de betrokken veiligheidsregio’s kan de hulpverlening hun werk blijven uitvoeren.

Advies aan weggebruikers A16

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie
  • Houd rekening met extra reistijd
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig voeren we daarna onderhoud uit.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of op het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo.