Werkzaamheden

A7: Rijkswaterstaat vervangt camera’s spitsstrook

Gepubliceerd op: 27 oktober 2022 - Laatste update: 31 oktober 2022, 14:33

Vanaf eind oktober 2022 vervangen we de kapotte camera’s op de spitsstrook van de snelweg A7, in beide richtingen tussen knooppunt Zaandam en Purmerend.

Tijdens de werkzaamheden, die we buiten de spits uitvoeren, is de spitsstrook afgesloten. Er is voor het verkeer geen hinder. Door een aantal defecte camera’s is de spitsstrook op de A7 in 2022 een paar keer niet open geweest, terwijl dat wel nodig was omdat het druk was op dat moment. Dit zorgde voor verkeershinder.

Om veilig gebruik te kunnen maken van de spitsstrook is een goed camerabeeld nodig. De wegverkeersleider moet kunnen controleren of er geen obstakels of pechgevallen op deze rijstrook zijn.

Vochtproblemen camera’s A7

Door aantasting van de behuizing hebben de camera’s op de A7 last van vochtproblemen. In de zomer levert dat over het algemeen geen problemen op en kan de spitsstrook veilig open. Maar in de wat vochtigere periodes blijven de stroken daarom regelmatig dicht.

In beide richtingen vervangen we de komende periode camera’s die niet meer goed werken. Dit gaat om een tijdelijke oplossing, totdat alle camera’s worden vervangen.

Werkzaamheden A7

De werkzaamheden vinden plaats tot en met halverwege november 2022. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren, is de spitsstrook op die dagen afgesloten tussen 10.00 en 15.00 uur. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de 2 reguliere rijstroken.