Werkzaamheden

A7 Afsluitdijk: nachtafsluiting 21 oktober 2022

Gepubliceerd op: 13 oktober 2022 - Laatste update: 17 oktober 2022, 14:04

De Afsluitdijk is in de nacht van vrijdag 21 oktober 2022 van 22.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

Tijdens de afsluiting voeren we verschillende onderhouds-, asfalterings- en belijningswerkzaamheden uit. Ook hijsen we het brugdeel van de nieuwe loopbrug bij het Vlietermonument in.

De loopbrug is voorlopig nog niet toegankelijk. We bouwen deze af na de verbouwing van het Vlietermonument.

Omleidingsroutes Afsluitdijk

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Verkeer naar Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de snelweg A9/snelweg A1 en de snelweg A6
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen)

Verplaatsing bij ongunstige weersomstandigheden

De hijswerkzaamheden mogen alleen uitgevoerd worden als het niet te hard waait. Mocht de weersvoorspelling enkele dagen voor 21 oktober ongunstig blijken, dan verplaatsen we de nachtafsluiting naar 28 oktober van 22.00 tot 07.00 uur. Als we dit besluit nemen, communiceren we hier nog over.

Nachtafsluiting Afsluitdijk zorgt voor betere doorstroming gedurende de dag

Soms is het nodig de Afsluitdijk te sluiten voor specifieke werkzaamheden in de nacht, om zo te zorgen voor betere doorstroming van verkeer overdag. We kijken bij alle werkzaamheden hoe de hinder zoveel mogelijk beperkt wordt. Bijvoorbeeld door het werken vanaf het water.

Om de doorstroming van verkeer gedurende de dag te verbeteren, passen we nachtafsluitingen toe. Hierdoor zijn er overdag minder momenten waarop het verkeer stil komt te staan door zogenoemde verkeersstops. Daarnaast is een afsluiting van de A7 bij bepaalde werkzaamheden veiliger voor zowel weggebruikers als het werkverkeer.