Zuidasdok verplaatst bediening Schinkelbrug vanwege wegverbreding

Nieuwsbericht

Zuidasdok verplaatst bediening Schinkelbrug vanwege wegverbreding

Gepubliceerd op: 29 september 2022 - Laatste update: 4 oktober 2022, 09:49

Zuidasdok werkt vanaf half oktober tot half december 2022 aan de Schinkelbrug en het Jaagpad ten noorden van de Schinkelbrug. Ter voorbereiding op de vernieuwing van knooppunt De Nieuwe Meer, wordt in deze periode de bediening van de Schinkelbrug verplaatst.

In de komende jaren breiden we het aantal bruggen over de Schinkel uit. Dit heeft te maken met de verbreding van de A10 Zuid. Om ruimte te maken moeten 2 bedieningstorens worden verplaatst.

Aannemer EQUANS gaat de bediening van de bruggen verplaatsen naar een tijdelijke bedienkeet naast het bediengebouw Nieuwe Meersluis aan het Jaagpad. Vanuit het bediengebouw Nieuwe Meersluis bedienen we de sluis. Vanuit de keet ernaast bedienen we de komende jaren de brug.

Fundering, kabels en leidingen

Voorafgaand aan het plaatsen van de keet maakt Zuidasdok een fundering. De huidige fietsenstalling wordt verplaatst en struikgewas verwijderd. De bomen kunnen gewoon blijven staan.

Ook is het nodig om kabels en leidingen te trekken vanaf de Schinkelbrug richting het bediengebouw Nieuwe Meersluis, onder het trottoir aan het Jaagpad. De verwachting is hier eind oktober 2022 aan te kunnen beginnen. Hier zullen we ongeveer 3 weken voor nodig hebben.

Fiets- en voetgangers kunnen het Jaagpad blijven gebruiken. In de nacht van 24 op 25 oktober 2022 is het fietspad op de t-splitsing Jaagpad/IJsbaanpad afgesloten. Voetgangers worden dan omgeleid. Tijdens het plaatsen van de keet zal de vaarweg gedurende 1 uur gestremd worden.

Zuidasdok

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer is, net als de stationsvernieuwing, onderdeel van Zuidasdok. Er komt een nieuwe fly-over en de snelweg A10 Zuid wordt verbreed van 4 naar 6 rijstroken per rijrichting. 

Zo werkt Zuidasdok aan een veilige en betere doorstroming van de A10 Zuid. Om dit mogelijk te maken zijn belangrijke wijzigingen nodig aan knooppunt De Nieuwe Meer en later ook aan knooppunt Amstel.