Nieuwsbericht

25.000ste bezoeker voor Expo A16 Rotterdam

Gepubliceerd op: 30 september 2022, 12.26 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 11.54 uur

De Expo A16 Rotterdam opende 2,5 jaar geleden haar deuren voor het publiek. Het interactieve bezoekerscentrum over de aanleg van dit nieuwe stuk snelweg is inmiddels een succes bij jong en oud. Dat de Expo deze week haar 25.000ste bezoeker mag verwelkomen, is een mijlpaal waar we op zijn Rotterdams gezegd ‘Groos’ op zijn.

Waardering voor Expo A16

De mijlpaal van 25.000 bezoekers vertelt ons dat vele omwonenden en geïnteresseerden het interactieve informatiecentrum weten te vinden. Dat is ook bijzonder, omdat de Expo tot 3 keer toe de deuren voor langere tijd moest sluiten als gevolg van de corona pandemie. Maar het bezoekersaantal is niet de enige mijlpaal om trots op te zijn. De mensen die de Expo bezoeken geven hun bezoek gemiddeld een rapportcijfer van 9,3.

Beleving Expo A16 Rotterdam

In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg, die de snelweg A16 (Terbregseplein) met de snelweg A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt. Een leerzaam uitje voor jong en oud; dat is de Expo A16 Rotterdam. Dit is de plek om de realisatie van de nieuwe snelweg te horen, lezen, zien en beleven.

Centraal in de Expo bevindt zich de interactieve plattegrond waar bezoekers met behulp van een zogenoemde navikart meer informatie krijgen over het project. Wie werken er allemaal mee aan de bouw van de snelweg en wat zijn de technische uitdagingen? Daarnaast duik je met de tentoonstellingsfilm in de geschiedenis van de noordoostrand van Rotterdam en zie je objecten die langs de nieuwe snelweg te vinden zijn.

Groepsbezoek Expo A16

Onze 10 enthousiaste voorlichters, onder wie 5 vrijwilligers, staan 4 dagen per week (woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag) klaar om publiek te ontvangen in het belevingscentrum. Op de dinsdagen en donderdagen worden ook nog eens groepsbezoeken gefaciliteerd. En met succes, want deze dagen zijn vaak maanden van tevoren volgeboekt. Het afgelopen jaar heeft de Expo A16 Rotterdam de volgende groepsbezoeken gefaciliteerd:

  • 180 groepsbezoeken
  • 90 fietstours/wandelingen
  • 60 bustours
  • 50 schoolbezoeken 

Speciaal voor scholieren en docenten is er een onderwijsprogramma, de A16 Academie.

Kijk- en doepad Expo A16

Het bezoek aan het belevingscentrum kan uitgebreid worden met een fiets- of wandeltocht langs de bouwplaats. Hiervoor is een heus ‘kijk- en doepad’ ingericht. Iedere laatste zaterdag van de maand wordt een begeleide fietstour langs het tracé georganiseerd.

Over de Expo A16 Rotterdam

Het interactieve belevingscentrum over de aanleg van de nieuwe snelweg vind je aan de rand van het Lage Bergse Bos. De Expo is voor publiek geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is terug te vinden op de website van de A16 Rotterdam.