A2: weekendafsluitingen Utrecht richting Den Bosch; 26 - 29 augustus 2022

Werkzaamheden

A2: weekendafsluitingen Utrecht richting Den Bosch; 26 - 29 augustus 2022

Gepubliceerd op: 22 augustus 2022 - Laatste update: 25 augustus 2022, 13:08

We voeren van vrijdag 26 tot maandag 29 augustus 2022 diverse onderhoudswerkzaamheden uit tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Deil Utrecht richting Den Bosch. Deze werkzaamheden combineren we met de jaarlijkse proefsluiting van de Diefdijk.

Van vrijdag 26 augustus 21.00 tot zaterdag 27 augustus 08.00 uur 2022 is de snelweg A2 tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Deil volledig afgesloten voor het verkeer richting Den Bosch. Van zaterdag 27 augustus 08.00 tot maandag 29 augustus 05.00 uur is de A2 tussen knooppunt Everdingen en oprit Beesd (14) volledig afgesloten voor het verkeer richting Den Bosch.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Afsluitingen en omleidingsroutes A2 richting Den Bosch

Vrijdag 26 augustus 21.00 uur tot zaterdag 27 augustus 08.00 uur:

  • A2 Utrecht richting Den Bosch tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Deil afgesloten.
  • Verbindingswegen van de snelweg A27 knooppunt Everdingen naar A2 richting Den Bosch afgesloten.
  • Verbindingswegen van de A2 knooppunt Deil naar de snelweg A15 richting Gorinchem en Tiel afgesloten. Verkeer wordt vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de A15 richting knooppunt Deil op te gaan.
  • Af- en opritten Everdingen (12), Culemborg (13), Beesd (14) en Geldermalsen (15) van de A2 richting Den Bosch afgesloten. Verkeer wordt lokaal omgeleid.
  • Verzorgingsplaats Bisde inclusief tankstation afgesloten.

Diefdijk:

De Diefdijk is voor de proefsluiting afgesloten tussen vrijdag 26 augustus 20.00 en zaterdag 27 augustus 2022 07.00 uur.

Zaterdag 27 augustus 08.00 tot maandag 29 augustus 05.00 uur:

  • A2 Utrecht richting Den Bosch tussen knooppunt Everdingen en oprit Beesd (14) afgesloten.
  • Verbindingswegen van de A27 knooppunt Everdingen naar A2 richting Den Bosch afgesloten. Verkeer wordt vanaf knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de A15 richting knooppunt Deil op te gaan.
  • Af- en oprit Everdingen (12), af- en oprit Culemborg (13) en afrit Beesd (14) van de A2 richting Den Bosch afgesloten. Verkeer wordt lokaal omgeleid.
  • Verzorgingsplaats Bisde inclusief tankstation afgesloten.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Waarom proefsluiting Diefdijk?

Voor de veiligheid van ons land is het belangrijk dat de dijken op orde zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor de coupures. Dat zijn openingen in de dijken ten behoeve van het verkeer of ten behoeve van het uitzicht, die bij hoogwater worden dichtgezet. Het waterschap oefent regelmatig of het sluiten van de coupures goed verloopt en of alle materialen in goede staat verkeren.

De afsluiting van de Diefdijk gebeurt met 3 betonnen balken die dwars over de rijbanen op elkaar worden gelegd. Op elkaar gestapeld hebben zij de hoogte van de rest van de Diefdijk. De balken zijn 30 m lang en 1 m hoog en zijn voorzien van rubberen strips voor een waterdichte afsluiting. Een balk weegt ongeveer 75 ton. Ze liggen opgeslagen op het viaduct ter plaatse over de A2, de vaste opbergplek voor deze balken.

2 telescoopkranen zorgen ervoor dat ze één voor één vanaf het viaduct worden opgestapeld tot de gewenste hoogte.

Iedereen kan met een overstroming te maken krijgen. Door het invoeren van uw postcode op de website Overstroom Ik wordt zichtbaar hoe hoog het water in uw buurt kan komen. Lees ook wat u kunt doen: evacueren of een droge plek zoeken in de buurt.