Werkzaamheden

A2/N2 Randweg Eindhoven: ernstige hinder tot 22 augustus 2022

Gepubliceerd op: 9 augustus 2022 - Laatste update: 1 november 2022, 13:28

De bouw van de tunnel onder de A2/N2 Randweg Eindhoven verloopt voorspoedig. De tunnelelementen zijn geplaatst onder de A2 en N2 richting het zuiden. Tot en met 22 augustus 2022 krijgt het verkeer te maken met een nieuwe verkeerssituatie.

De ernstige verkeershinder tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide in beide richtingen blijft bestaan. De extra reistijd kan in drukke periodes oplopen tot 60 minuten.

Tweede fase van start

Met het plaatsen van de tunnelelementen onder de randweg N2 en snelweg A2 richting het zuiden is de eerste fase van het werk afgerond. Vanaf maandagavond 8 augustus 21.00 uur wordt het verkeerssysteem elke avond en nacht aangepast. Op donderdagochtend 11 augustus om 05.00 uur is het verkeerssysteem volledig aangepast en start de tweede fase van het werk aan de tunnel. Dan worden de tunnelelementen onder de N2 en A2 richting het noorden geplaatst.

Aangepaste verkeerssituatie

Tijdens de werkzaamheden aan de tunnel is er op de A2/N2 Randweg Eindhoven sprake van een aangepaste verkeerssituatie tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide, in beide richtingen. Er zijn minder rijstroken beschikbaar, die ook nog eens verschoven en smaller zijn. Daardoor geldt er een lagere maximumsnelheid.

Voor bestemmingsverkeer geldt het advies om op rustige momenten te reizen, of om te kiezen voor alternatief vervoer. Houd de actuele verkeersinformatie in de gaten en ga goed voorbereid op reis.

Adviesroutes en omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd om via de snelweg A73 en de snelweg A16 te reizen. Voor verkeer dat vanuit het zuiden via de A2/N2 Randweg Eindhoven richting Den Bosch en Nijmegen rijdt, geldt een omleiding:

 • Volg bij knooppunt Leenderheide en De Hogt de N2 in plaats van de A2.

Ook is er een breedtebeperking op de A2 richting het noorden tussen de knooppunten De Hogt en Batadorp. Vrachtverkeer richting Tilburg, Den Bosch en Nijmegen dient daarom de N2 te volgen richting het noorden bij de knooppunt Leenderheide en De Hogt.

Locatie verkeershinder

Tot en met maandag 22 augustus 05.00 uur is er verkeershinder op de A2/N2 Randweg Eindhoven tussen knooppunt Batadorp en knooppunt Leenderheide, in beide richtingen.

Bereikbaarheid Eindhoven Airport

Rondom knooppunt Batadorp en de N2 aansluiting (29) Eindhoven-Airport zijn enkele afsluitingen nodig, waardoor er omleidingen naar Eindhoven Airport zijn:

Verkeer vanuit Tilburg richting Eindhoven Airport op de snelweg A58:

 • Neem op de A58 afrit (7) Best;
 • Via Erica en Spottersweg naar Eindhoven Airport.

Verkeer vanuit Eindhoven Airport richting Tilburg:

 • Via de Spotterweg en Erica naar oprit (7) Best van de A58 richting Tilburg.

Verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch en Nijmegen richting Eindhoven Airport:

 • Ga ter hoogte van knooppunt Batadorp over op de A58 richting Tilburg;
 • Neem op A58 afrit (7) Best;
 • Via Erica en Spottersweg naar Eindhoven Airport.

Verkeer vanuit Eindhoven Airport richting ’s-Hertogenbosch:

 • Via Anthony Fokkerweg en de Boschdijk naar de A2 via oprit (28) Best;
 • Neem oprit (28) Best van de A2 richting ’s-Hertogenbosch.

Verkeer vanuit Maastricht, Venlo en Antwerpen (via de snelweg A67 en A2) richting Eindhoven Airport:

 • Ga ter hoogte van knooppunt De Hogt over op de A67 richting Antwerpen;
 • Neem afslag (31) Veldhoven-West van de A67;
 • Via Zilverbaan, Oersebaan en Flight Forum richting Eindhoven Airport.

Verkeer vanuit Eindhoven Airport richting Maastricht, Venlo en Antwerpen:

 • Volg de reguliere route via Anthony Fokkerweg en de N2.

Werkzaamheden aan het spoor

Reizigers die de trein willen nemen, moeten ook rekening houden met extra reistijd. Van 9 tot 26 augustus 2022 rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch/Tilburg. Voor de treinreizigers wordt vervangend busvervoer ingezet.

ProRail, NS, de gemeente Eindhoven en Rijkswaterstaat hebben hierover een goede onderlinge afstemming, zodat de hinder voor de reizigers zoveel als mogelijk beperkt blijft.

Werkzaamheden gemeente Eindhoven

Gemeente Eindhoven realiseert een tunnel onder de A2/N2 om zo de bereikbaarheid te verbeteren van Eindhoven Noordwest en files te verminderen. Hier bevinden zich onder meer Eindhoven Airport, Brainport Industries Campus (BIC), Westfields en Flight Forum aan de westzijde én het Goederen Distributie Centrum (GDC) Acht aan de oostzijde.

Bovengenoemde verkeershinder hoort bij het gereed maken van de tunnelonderdoorgang onder de A2/N2. Tijdens de genoemde zomerperiode worden de tunnelbuizen onder de A2/N2 geschoven.

Meer informatie over de werkzaamheden en de nieuwe tunnelonderdoorgang van de A2/N2 vindt u op de website van Gemeente Eindhoven.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.