N36: groot onderhoud tussen rotonde de Witte Paal en Mariënberg tussen 1 - 18 juli 2022

Werkzaamheden

N36: groot onderhoud tussen rotonde de Witte Paal en Mariënberg tussen 1 - 18 juli 2022

Gepubliceerd op: 3 juni 2022 - Laatste update: 3 juni 2022, 15:33

We voeren groot onderhoudswerkzaamheden uit op de autoweg N36 tussen rotonde de Witte Paal en Mariënberg. De weg wordt in beide richtingen afgesloten van vrijdag 1 juli 20.00 tot maandag 18 juli 06.00 uur 2022.

In de weekenden is ook de rotonde afgesloten voor verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd tot 30 minuten.

Werkzaamheden

We vervangen het asfalt, herstellen of vernieuwen de vangrail en we voeren onderhoud uit aan de Vechtbrug en de Steenakkertunnel.

Afsluiting en omleiding

In verband met de werkzaamheden is de N36 tussen rotonde Witte Paal en Mariënberg in beide richtingen afgesloten van vrijdag 1 juli 20.00 tot maandag 18 juli 06.00 uur. Het verkeer van het noorden naar het zuiden wordt omgeleid via de autowegen N348 en de N35 of via de autowegen N34, N341 en de N343.

In het weekend van vrijdag 1 juli 20.00 tot maandag 4 juli 05.00 uur en vrijdag 8 juli 20.00 tot maandag 11 juli 05.00 uur is ook de rotonde Witte Paal afgesloten voor verkeer. Daardoor is ook de autoweg N34 afgesloten tot Hardenberg en de N36 tot aan de rotonde Ommen. Het verkeer wordt omgeleid via de autowegen N377 en de N343.

Advies aan weggebruikers

  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de autoweg N36 tussen rotonde Witte Paal en Mariënberg.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs de weg.

Verkeersveiligheid

De N36 is een drukke rijksweg tussen Almelo en Ommen. We hebben verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de veiligheid op en langs de weg te verbeteren. De weg vraagt echter ook veel aandacht van de weggebruikers. We zijn daarom samen met regionale partners de N36= campagne gestart om het weggedrag positief te beïnvloeden. 

Door het nieuwe Kabinet is €200 miljoen beschikbaar gesteld voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op Rijks-N-wegen. Momenteel wordt gewerkt aan een nadere prioritering voor de besteding van deze middelen. Ook de N36 wordt hierin betrokken. 

De minister van Infrastructuur en Waterstaat zal de Tweede Kamer voor de zomer informeren over het vervolg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de projectpagina N36: groot onderhoud tussen rotonde Witte Paal en Mariënberg of bel gratis met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Kijk voor meer informatie over de campagne N36= op de website.