Werkzaamheden

A7 Afsluitdijk: nachtafsluiting 10 juni 2022

Gepubliceerd op: 7 juni 2022 - Laatste update: 8 juni 2022, 11:45

De Afsluitdijk is in de nacht van vrijdag 10 juni 2022 van 22.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

We voeren verschillende werkzaamheden uit tijdens deze afsluiting, waaronder dijkverstevigingswerkzaamheden aan de IJsselmeerzijde, werkzaamheden aan portalen en het omzetten van verschillende wegafzettingen.

Omleidingsroutes

Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd van 10 tot 90 minuten, afhankelijk van het vertrekpunt en de bestemming.

Verkeer naar Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de snelweg A9/snelweg A1 en de snelweg A6.
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruikmaken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Nachtafsluiting zorgt voor betere doorstroming gedurende de dag

We kijken bij alle werkzaamheden hoe de hinder zoveel mogelijk beperkt kan worden. Er worden al veel maatregelen genomen om de hinder voor het wegverkeer te beperken, zoals het uitvoeren van de werkzaamheden vanaf het water.

Om de doorstroming gedurende de dag te verbeteren, passen we nachtafsluitingen toe. Hierdoor zijn er overdag minder momenten waarop het verkeer stil komt te staan door zogenoemde verkeersstops. Daarnaast is een afsluiting van de snelweg A7 bij bepaalde werkzaamheden veiliger voor zowel weggebruikers als het werkverkeer.

Meer informatie

Afhankelijk van het verloop en de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden en stremmingen korter of langer duren.

Ga voor actuele informatie naar de website Vaarweginformatie of volg de social mediakanalen van de Afsluitdijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Loket Afsluitdijk. Het loket is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-6040 of gebruik het contactformulier.

Kijk voor meer informatie over hoe we met de Afsluitdijk werken aan een waterveilig Nederland op de website van de Afsluitdijk.