Werkzaamheden

A32: werkzaamheden tussen knooppunt Heerenveen en Grou; 9 mei – 26 augustus 2022

Gepubliceerd op: 3 mei 2022, 17.16 uur

We voeren van 9 mei tot 26 augustus 2022 grootschalig onderhoud uit aan de snelweg A32 tussen knooppunt Heerenveen en Grou. Tijdens de werkzaamheden is er tot 22 juni 1 rijstrook voor het verkeer beschikbaar in de richting van Heerenveen. In de richting van Grou zijn er dan 2 rijstroken open. Voornamelijk tijdens de spits kunnen er files ontstaan.

Van 22 juni tot 11 juli zijn er in beide richtingen weer 2 rijstroken beschikbaar. De exacte planning van de werkzaamheden vanaf 11 juli is op dit moment nog niet bekend. Weggebruikers moeten de gehele periode rekening houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes

De volgende afsluitingen staan gepland:

Op- en afritten snelweg A32 tussen knooppunt Heerenveen en Grou

Van maandochtend 13 juni 06.00 tot woensdagochtend 22 juni 06.00 uur

  • oprit Akkrum (13) in de richting van Heerenveen
  • afrit Akkrum (13) vanuit de richting Grou

Van vrijdagochtend 1 juli 06.00 tot zondag 10 juli 06.00 uur

  • oprit Akkrum (13) in de richting van Grou
  • afrit Akkrum (13) vanuit de richting Heerenveen 

Daarnaast is er een gehele afsluiting van de verzorgingsplaats bij Akkrum

Van dinsdagochtend 7 juni 06.00 tot woensdagochtend 22 juni 06.00 uur.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voeren we beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Op de A32 tussen knooppunt Heerenveen en Grou wordt de snelweg echter volledig gerenoveerd.

De fundering van de beide rijbanen is hier namelijk niet stabiel. Hierdoor is het asfalt gevoelig voor gaten en hobbels. Dit wordt opgelost door beide rijbanen volledig te slopen en vervolgens opnieuw op te bouwen. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op de website van vanAnaarBeter of bel met de gratis informatielijn (0800-8002).