Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat: blijf rekening houden met hinder

Gepubliceerd op: 18 februari 2022 - Laatste update: 22 februari 2022, 15:55

Weggebruikers moeten vrijdag 18 februari in de avond en nacht en zaterdag 19 februari 2022 rekening blijven houden met hinder als gevolg van de storm Eunice. Zolang code rood en oranje gelden, blijft het advies om niet de weg op te gaan.

Daarnaast verwacht Rijkswaterstaat tot in de loop van zaterdag nodig te hebben om de Rijkswegen op te ruimen en gestrande voertuigen te bergen.

Op diverse plekken zijn vrachtwagens gekanteld en liggen bomen, takken of andere voorwerpen op de weg. Rijkswaterstaat werkt met man en macht om de snelwegen zo snel mogelijk weer vrij te krijgen, maar verwacht hier nog zeker de hele nacht en waarschijnlijk ook een deel van de zaterdag mee bezig te zijn.

Veiligheid voorop

Het opruimen en het bergen nemen tijd in beslag. Daarbij staat vanzelfsprekend veiligheid voorop. De opruim- en bergingswerkzaamheden kunnen daardoor op veel plekken pas starten als de storm is gaan liggen.

Advies weggebruikers bij storm

Rijkswaterstaat blijft weggebruikers oproepen om in de provincies waar het KNMI code rood voor heeft afgegeven, niet de weg op te gaan als dat niet perse noodzakelijk is. Waar code oranje geldt, raden we ook af om de weg op te gaan. Dit advies geldt nadrukkelijk ook voor automobilisten met een aanhanger en vrachtverkeer.

Weggebruikers die toch de weg op moeten, raden we aan de weer- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen. Kijk voor meer informatie over de actuele situatie op de snelwegen op de website Rijkswaterstaat verkeersinformatie.