Werkzaamheden

Grotebrugse Grintweg in Tiel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer; 6 - 13 december 2021

Gepubliceerd op: 25 november 2021 - Laatste update: 25 november 2021, 13:12

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug aan de Grotebrugse Grintweg in Tiel over het Amsterdam-Rijnkanaal. Hierdoor is de hoofdrijbaan voor gemotoriseerd verkeer afgesloten van maandag 6 december 06.00 tot maandag 13 december 06.00 uur 2021.

De extra reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten. Voor fietsers blijft de brug open.

Afsluiting en hinder

De afsluiting voor gemotoriseerd verkeer van de hoofdrijbaan is nodig om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren. Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A15:

  • vanuit Medel richting Kellen volg de A15 en neem afrit 33 richting Tiel
  • voor verkeer vanuit Kellen richting Medel volg de A15 en neem afrit 34 richting Echteld.

De extra reistijd is ongeveer 10 minuten. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Fietsers en voetgangers

Verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek van (brom)fietsers, scootmobielen en voetgangers over de brug. Buiten de werktijden (avond en nacht) is het fietspad volledig open.

De werkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt een aantal voegovergangen. Deze voegen zorgen ervoor dat de brug kan uitzetten en krimpen. De voegen voorkomen dat het beton gaat scheuren door optredende spanningen, weeromstandigheden en temperatuurwisselingen. Door onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie?

Met vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).