A2: werkzaamheden tussen oprit (1) Lixhe en afrit (57) Oost-Maarland (richting Maastricht); 25 - 26 november 2021

Werkzaamheden

A2: werkzaamheden tussen oprit (1) Lixhe en afrit (57) Oost-Maarland (richting Maastricht); 25 - 26 november 2021

Gepubliceerd op: 11 november 2021 - Laatste update: 11 november 2021, 13:03

Rijkswaterstaat voert van donderdag 25 november 21.00 uur tot vrijdag 26 november 2021 05.00 uur onderhoud uit aan de snelweg A2 tussen oprit (1) Lixhe (België) en afrit (57) Oost-Maarland in de richting van Maastricht. Hierdoor is de E25/A2 tussen oprit (1) Lixhe en afrit (57) Oost-Maarland tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.

Tussenliggende op- en afritten zijn eveneens afgesloten alsmede de verzorgingsplaats Patiel en het daaraan gelegen tankstation langs de E25/A2 in de richting van Maastricht. Weggebruikers dienen door de omleiding rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Afsluitingen snelweg A2

De E25/A2 is afgesloten tussen oprit (1) Lixhe en afrit (57) Oost-Maarland komende vanuit België richting Maastricht de volgende plaatsen:

  • oprit (1) Lixhe naar de E25/A2
  • afrit (58) Eijsden
  • verzorgingsplaats Patiel gelegen
  • tankstation (Gulf) gelegen aan verzorgingsplaats Patiel

Verkeersmaatregelen

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2016 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).