Werkzaamheden

Stremmingen sluis Weurt vanwege herstel schade en renovatie

Gepubliceerd op: 15 september 2021, 10.26 uur

Zowel de oostkolk als de westkolk van sluis Weurt krijgen vanaf 19 september 2021 te maken met een aantal stremmingen.

Aan de westkolk gaat Rijkswaterstaat geplande werkzaamheden uitvoeren in verband met de renovatie van een van de sluisdeuren. Aan de oostkolk moet Rijkswaterstaat schade herstellen door een aanvaring.

Westkolk

Door de renovatie van de westkolk moet Rijkswaterstaat de vangrails, waarlangs de sluisdeur beweegt, in het kanaalhoofd vervangen. De westkolk van sluis Weurt is hiervoor gestremd van zondag 19 september 7.00 uur tot en met maandag 20 september 2021 22.00 uur.

Van maandag 27 september 07.00 uur tot en met donderdag 07 oktober 20.00 uur vindt er nog een geplande stremming plaats aan de westkolk. Rijkswaterstaat hangt dan de gerenoveerde sluisdeur terug in het kanaalhoofd. Daarna is de westkolk weer volledig in gebruik, totdat we volgend jaar de laatste sluisdeur gaan renoveren. Tijdens de werkzaamheden kunnen schepen gebruik maken van de oostkolk.

Oostkolk

De oostkolk is van vrijdag 24 september 07.00 uur tot en met zondag 26 september 22.00 uur gestremd. Afgelopen zomer is de kanaaldeur van de oostkolk aangevaren. Rijkswaterstaat heeft de middendeur van de oostkolk toen tijdelijk verplaatst naar het kanaalhoofd. De aangevaren kanaaldeur is gerepareerd. In het weekend van vrijdag 24 september wordt de middendeur weer op zijn plek teruggezet. Ook plaatsen we de gerepareerde kanaaldeur weer in het kanaalhoofd. Tijdens de stremming van de oostkolk is de westkolk beschikbaar met een deelkolk van 140 m.

Sluiscomplex Weurt

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: een oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en een westkolk (1975). Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen het sluiscomplex Weurt.