Werkzaamheden

A2: Nachtafsluiting tussen knooppunt Kerensheide en afrit (50) Ulestraten (richting Maastricht); 20 - 21 augustus 2021

Gepubliceerd op: 5 augustus 2021

Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A2 ter hoogte van knooppunt Kerensheide. Hierdoor is de A2 tussen knooppunt Kerensheide en afrit (50) Ulestraten richting Maastricht afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot zaterdag 21 augustus 2021 09.00 uur.

Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Op- en afritten afgesloten

Tijdens de werkzaamheden zijn ook tussenliggende op- en afritten afgesloten net als de parkeergelegenheid (Vossedal) gelegen aan de snelweg A2 richting Maastricht.

Daarnaast is de verbindingsweg A76/A2 ter hoogte van knooppunt Kerensheide komende vanuit België, richting Maastricht afgesloten. Samen met de parallelweg A2 komende vanuit Eindhoven richting Maastricht, ter hoogte van knooppunt Kerensheide.

Afsluitingen A2

Van vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot zaterdag 21 augustus 09.00 uur staan op de A2 tussen knooppunt Kerensheide en afrit (50) Ulestraten richting Maastricht, de volgende afsluitingen gepland:

  • verbindingsweg A76/A2 ter hoogte van knooppunt Kerensheide komende vanuit België richting Maastricht;
  • verbindingsweg/parallelweg A2 ter hoogte van knooppunt Kerensheide komende vanuit Eindhoven richting Maastricht;
  • op- en afrit (49) Elsloo van de A2 richting Maastricht;
  • parkeergelegenheid/verzorgingsplaats Vossedal met aangrenzend tankstation (BP) gelegen aan de A2 richting Maastricht;
  • afrit (50) Ulestraten van de A2 richting Maastricht.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2017 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A2

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).