Verplaatsingswerkzaamheden schilderwerk John S. Thompsonbrug

Werkzaamheden

Verplaatsingswerkzaamheden schilderwerk John S. Thompsonbrug

Gepubliceerd op: 15 april 2021, 09:31 - Laatste update: 15 april 2021, 09:32

Het schilderwerk bij de John S. Thompsonbrug bij Grave verloopt conform planning. Dit houdt in dat de slim-fit-coat in het weekend van 24 – 25 april 2021 verplaatst wordt naar het vierde brugdeel.

Van zaterdag 24 april 20:00 uur tot zondag 25 april 2021 07:00 uur is de brug afgesloten voor verkeer.

Doorgang brug

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden is de doorgang over de brug voor de nood- en hulpdiensten gegarandeerd. Fietsers kunnen onder begeleiding van de aanwezige verkeersregelaars de brug passeren via het fietspad. De slim-fit-coat rijden we over een rails door naar het 4e brugdeel. De te volgen omleiding wordt ter plaatse aangegeven.

Na het verplaatsen van de slim-fit-coat is de brug weer toegankelijk voor verkeer. De aangepaste snelheid van 50 km/h blijft gelden. Ook blijft de hoogtebeperking van kracht evenals de aslastbeperking (maximale gewicht) voor vrachtverkeer. Wat dit betekent voor het openbaar vervoer staat op de website van Bravo.

Werkzaamheden John S. Thompsonbrug

Net zoals bij de eerste 3 brugdelen wordt ook nu het staal gestraald, de oude verflaag verwijderd en de aanwezige roestplekken behandeld. Daarna komt ook op het 4e brugdeel een nieuwe verflaag. Deze werkzaamheden zullen weer ongeveer 3 maanden duren.

Onderhoudswerkzaamheden tot eind 2022

Tot en met 2022 schildert het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat op deze manier de bovenbouw van de brug. Steeds als een brugdeel geverfd is, is een nachtafsluiting nodig om de slim-fit-coat naar het volgende brugdeel te verplaatsen. Het schilderen van elk brugdeel duurt steeds zo’n 3 maanden. Als het schilderwerk in 2022 klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument, die nu zijn vervaagd, weer in ere hersteld. Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB in 2022 ook de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug.

Meer informatie over de werkzaamheden

Op de projectpagina over brug Grave treft u alle informatie over dit project. Daar is ook de globale planning inzichtelijk en u kunt zich daar aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.