A79 afgesloten tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen); 16 april – 16 mei 2021

Werkzaamheden

A79 afgesloten tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen); 16 april – 16 mei 2021

Gepubliceerd op: 6 april 2021 - Laatste update: 7 april 2021, 17:36

Vanwege groot onderhoud aan de A79 is de snelweg afgesloten tussen oprit Hulsberg (4) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen) van vrijdag 16 april 21.00 uur tot zondag 16 mei 21.00 uur 2021.

Weggebruikers dienen rekening te houden met een omleiding en extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Afsluiting

A79 tussen oprit (4) Hulsberg en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen):

  • oprit A79 Hulsberg (4);
  • op- en afrit A79 Klimmen (5);
  • afrit A79 Voerendaal (6).

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Maastricht richting Voerendaal en Heerlen wordt omgeleid via de A2 en de A76. Lokaalverkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Groot onderhoud A79

Het groot onderhoud aan de snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door Heijmans. Het traject krijgt in 2021 in beide richtingen een flinke opknapbeurt zodat de weg ook in de toekomst aan alle eisen voldoet en een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer gewaarborgd is.

Er worden gedurende het jaar uiteenlopende verbeteringen aangebracht. Zo komt onder meer over het hele traject stiller asfalt, is er een verlenging van de oprit bij Valkenburg en wordt er een vluchtstrook aangelegd langs de gecombineerde op- en afrit Klimmen en Voerendaal. Tevens worden vangrails die toe zijn aan vervanging vernieuwd. Ook de problemen met de afwatering worden aangepakt en vervanging van de bewegwijzeringsborden waar nodig, is ook aan de orde.

Nog 3 x 4 weken afsluitingen

De werkzaamheden aan de weg worden uitgevoerd in 4 fases van elk 4 weken. In iedere fase is het laatste weekend ingepland voor het geval de werkzaamheden uitlopen, bijvoorbeeld vanwege de weersomstandigheden. De planning voor de 3 volgende fases is als volgt:

A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Heerlen richting Heerlen16 april – 16 mei 2021
A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Maastricht richting Maastricht28 mei – 27 juni 2021
A79 afgesloten van Heerlen tot Hulsberg (4) richting Maastricht9 juli – 8 aug 2021

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de A79? Kijk op de projectpagina van het groot onderhoud aan de A79. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Via de bouwapp van Heijmans zijn de werkzaamheden te volgen. De app is te downloaden via de Appstore of Google Play.