Houd zaterdag 16 januari 2021 rekening met gladheid door sneeuw

Nieuwsbericht

Houd zaterdag 16 januari 2021 rekening met gladheid door sneeuw

Gepubliceerd op: 15 januari 2021

Weggebruikers moeten morgen 16 januari 2021 rekening houden met gladheid door winterse neerslag. Het KNMI heeft hiervoor een waarschuwing (code geel) voor het hele land afgegeven. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan.

Zaterdagmiddag begint het in het uiterste zuidwesten te sneeuwen. Gedurende de rest van de middag en avond gaat het ook in de rest van het land sneeuwen. Het laatste gebeurt dit in de oostelijke provincies. Zaterdagavond gaat de sneeuw in het zuidwesten over in lichte motregen. De gladheid verdwijnt zodra de sneeuw in de loop van zondagochtend weer gesmolten is.

Rijkswaterstaat is alert en staat paraat om met 546 strooiwagens (die zo nodig kunnen worden voorzien van een sneeuwschuiver) en 350 sneeuwschuivers, 1.200 mensen en ruim 200 miljoen kg zout de strijd aan te gaan tegen winterse omstandigheden op de weg.

Gladheid en sneeuw; ga goed voorbereid op pad

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om onder winterse omstandigheden goed voorbereid op weg te gaan, onder andere door:

  • De weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden.
  • De rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen, voorzichtig rijden, niet onnodig van rijstrook wisselen en voldoende afstand houden.
  • Rekening te houden met een langere reistijd.
  • En ruimte te maken voor de strooiwagens.

De actuele situatie op de weg is te volgen op het Twitteraccount Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Op de website Rijkswaterstaat Strooit laten Rijkswaterstaat en het KNMI ‘live’ zien waar de strooiwagens rijden en waar de afgelopen 6 uur gestrooid is en kun je 2 uur vooruitkijken wat de weersverwachting is en de verwachte temperatuur van de wegen. Ook is op de site zichtbaar hoeveel zout is gestrooid.