Maas: project GRONST; groot onderhoud stuwen

Waarom

  • Goed functioneren van de stuwen is noodzakelijk voor een vlotte en veilige doorstroming van scheepvaart over de Maas.
  • 7 stuwen zijn toe aan grootschalige vervanging of renovatie (V&R).
  • Vóór de grote V&R krijgen enkele stuwen nog een opknapbeurt. Dit heet project Groot Onderhoud Stuwen (GRONST).
  • Zo blijven ze in de tussentijd ook nog goed functioneren.

Bekijk alle doelen en resultaten

Hoe

groot onderhoud stuwen Linne, Roermond, Belfeld en Sambeek

Heb ik last van de werkzaamheden?

Het werk is op dit moment nog niet in uitvoering. Zodra de werkzaamheden van dit project van start gaan en de hinder bekend is, wordt deze informatie gedeeld. Het scheepvaartverkeer kan tijdens deze opknapbeurt in elk geval door blijven varen. Bovendien werkt de aannemer enkel in het laagwaterseizoen dat loopt van medio april tot medio oktober.

Wanneer

Klaar: 2026
September 2022 - april 2023

Projectvoorbereidingen

2023 – 2026

Groot onderhoud stuwen Linne, Roermond, Belfeld en Sambeek

Bekijk de hele planning

Deze planning kan nog veranderen.

Stuwen in de Maas: groot onderhoud en vervanging

De 7 stuwen in de Maas (stuw Lith, Grave, Sambeek, Belfeld, Roermond, Linne en Borgharen) zijn bijna 100 jaar oud. Over enkele jaren verwachten we de stuwen van Grave, Linne, Roermond, Belfeld en Sambeek te vervangen of te vernieuwen. De begin- en eindstuw in Borgharen en Lith hoeven voorlopig niet vervangen te worden. Ze worden wel grondig gerenoveerd.

(Beeldtitel: Stuwen in de Maas, groot onderhoud en vervanging.) VOICE-OVER: In de Maas vormen zeven stuwen al honderd jaar de ruggengraat van de rivier. Deze waterwerken zorgen dat er ook in droge zomers genoeg water is voor scheepvaart. De komende jaren maken we dit iconische systeem weer toekomstproof. Vijf van deze stuwen zitten aan het einde van hun levensduur en moeten worden vernieuwd. Daarna kunnen ze weer honderd jaar mee. Voordat het zover is, knappen we ze nog één keer op. Zo blijven ze ook in de tussentijd goed functioneren. Stuwen zijn als traptreden in de rivier: ze houden het water tegen. Daardoor stroomt het niet te snel en blijft de rivier diep genoeg. Zo kunnen we het hele jaar over de Maas varen. De Maas komt bij Eijsden, nabij Maastricht, Nederland binnen. Zij eindigt in de Noordzee, zo'n 45 meter lager. Veel hoogteverschil dus. De stuwen helpen om die hoogte te overbruggen. Je ziet vaak een sluis naast een stuw. Hierin kunnen schepen naar beneden of naar boven varen, zoals in een lift, maar dan met water. De hoogste stuw is die van Borgharen. Vervolgens zijn er de stuwen in Linne, Roermond, Belfeld, Sambeek en Grave. De laatste en de laagste van de zeven stuwen ligt in Lith. Vanaf 2028 vervangen we de stuw in Grave als eerste. Vanaf 2035 vernieuwen we er nog vier: Linne, Roermond, Belfeld en Sambeek. De begin- en eindstuw in Borgharen en Lith hoeven voorlopig niet vervangen te worden. Ze worden wel grondig gerenoveerd. Tussen 2023 en 2025 knappen we de stuwen eerst nog één keer op. Zo blijven ze ook tot 2035 goed functioneren. Het scheepvaartverkeer kan tijdens deze opknapbeurt trouwens gewoon door blijven varen. Meer weten? Kijk op rijkswaterstaat.nl. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijkswaterstaat. Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het beeld wordt geel met wit. Beeldtekst: Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl. Een productie van Rijkswaterstaat. Copyright 2021.) LEVENDIGE MUZIEK

Projecten GRONST Maas

De komende jaren knappen we enkele stuwen in de Maas op met het project GRONST. De volgende projecten zijn in uitvoering.

Nieuws