Werkzaamheden

A16: met pont naar overkant tijdens onderhoud fietspad Van Brienenoordbrug

Gepubliceerd op: 11 juni 2024, 13.13 uur

Zo’n 3500 fietsers die de Van Brienenoordbrug dagelijks trotseren kunnen tussen 15 juli 2024 06.00 uur tot en met 28 juli 2024 00.00 uur gebruikmaken van een pont. Er vindt in deze periode onderhoud plaats en het fietspad is in beide richtingen afgesloten.

Tijdens de afsluiting vaart er 24 uur per dag een veerpont over de Nieuwe Maas tussen de watertaxi halte Rivium (ter hoogte van het Zalmhuis) en de halte Oud IJsselmonde aan de overkant. De pont vertrekt iedere 20 minuten per zijde.

Met deze kosteloze veerpont probeert Rijkswaterstaat de vertraging voor (brom)fietsers zo beperkt mogelijk te houden. De pont biedt naast de omleidingsroute via de Willemsbrug een alternatief om aan de overzijde te komen. De veerverbinding wordt uitgevoerd door de Watertaxi Rotterdam, in opdracht van Rijkswaterstaat.

Vaarroute en dienstregeling pont

Op bijgevoegd kaartje is de vaarroute van de veerpont aangegeven. De veerpont vertrekt iedere 20 minuten per zijde. Tijdens de spitsuren (tussen 06.00 en 09.00 uur en 16.00 en 19.00 uur) en in de nachtelijke uren (22.00 en 06.00 uur) zijn er bij beide haltes stewards aanwezig om de (brom)fietsers veilig te begeleiden.

Voor wie is de pont?

De pont is beschikbaar voor:

  • (brom)fietsers
  • scooters
  • bakfietsen
  • scootmobielen

Houd rekening met extra reistijd voor het wachten op de pont. De pont heeft naar verwachting voldoende plek om iedereen mee te nemen. Wel is het verzoek om in de spits de pont niet te gebruiken met de bakfiets. Bakfietsen hebben namelijk invloed op de beschikbare capaciteit van de pont.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Algemene informatie over de omleidingsroutes voor fietsers is te vinden op de projectpagina A16: onderhoud en vernieuwen Van Brienenoordbrug of op de website Zuid-Holland Bereikbaar.

Werkzaamheden aan het fietspad

Tot aan de grote opknapbeurt van de Van Brienenoordbrug voeren we regelmatig onderhoud uit aan het fietspad en de boogbruggen. Tijdens de werkzaamheden in juli 2024 maakt aannemerscombinatie Sterk de voegovergangen van het fietspad schoon en herstelt ze indien nodig. Hierna wordt het fietspad geasfalteerd.

Meer informatie werkzaamheden Van Brienenoordbrug

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.

Bereid u goed voor

We vervangen en renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.