Nieuwsbericht

Van gesloten bouwplaats naar open voor publiek: bezoek de Rijkswaterstaatprojecten tijdens de Dag van de Bouw 2024

Gepubliceerd op: 21 mei 2024, 16.11 uur - Laatste update: 23 mei 2024, 13.13 uur

Op zaterdag 8 juni 2024 organiseert Bouwend Nederland de zeventiende Dag van de Bouw. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. Daar kan Rijkswaterstaat natuurlijk niet bij ontbreken.

Bijna het hele jaar zijn de bouwlocaties gesloten voor publiek, maar op de Dag van de Bouw 2024 openen de opdrachtnemers van Rijkswaterstaat de hekken voor je. Op zaterdag 8 juni 2024 zorgen we voor een ander perspectief op mooie projecten bij jou in de buurt.

Ga op excursie langs de 14 km nieuwe ringweg in Groningen

Bijvoorbeeld midden in Groningen, waar we over een lengte van 14 km een nieuwe ringweg bouwen. Ontdek in het paviljoen hoe dit in zijn werk gaat en ga op excursie langs verschillende delen van de weg.

Megapompen op de Afsluitdijk

Of ga langs bij de Afsluitdijk, waar we 6 megapompen plaatsen om meer water te kunnen afvoeren vanuit het IJsselmeer. Bezoekers kunnen vanaf de kazemat de nieuwe pomp in aanbouw bekijken. Een unieke belevenis, want hier kun je in de toekomst niet meer komen!

Buggytour over de bouwplaats A9

De A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht wordt verbreed van 3 naar 4 rijstroken per rijrichting. Op de Dag van de Bouw geven we samen met aannemer VeenIX uitleg over het project en kun je met een buggytour de bouwplaats ontdekken.

Lopen door de Rottemerentunnel

Tot slot kun je in Rotterdam ’s werelds eerste energieneutrale snelweg met tunnel bezoeken; de A16 Rotterdam. De weg verbindt de A16 bij het knooppunt Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Hier kan je door de Rottemerentunnel lopen nog voordat er auto’s rijden en lopen over de fly-over van 1 van de drukste wegen van Nederland!

Meer informatie Dag van de Bouw 2024

Wil je meer informatie over de deelnemende projecten? Ga voor het volledige programma en alle deelnemende projecten naar onze pagina Dag van de Bouw.