Nieuwsbericht

Sluis 11: onderhoud in Someren; juni 2024

Gepubliceerd op: 23 mei 2024, 16.58 uur

Sluis 11 in Someren krijgt in juni 2024 een grondige inspectie. Rijkswaterstaat heeft aannemer Istimewa Elektro BV aangesteld om de werkzaamheden uit te voeren.

Het gaat om grotere werkzaamheden, waarbij de deuren en aanverwante zaken geïnspecteerd worden. Tijdens deze werkzaamheden is de sluis geheel gestremd voor scheepvaartverkeer.

Kraan voor uithijsen deuren

Istimewa Elektro BV werkt aan de sluis van 10 juni tot en met 21 juni 2024. Binnen deze periode treft de aannemer voorbereidingen om de werkzaamheden zo effici├źnt mogelijk te laten verlopen en de hinder voor de scheepvaart zo kort mogelijk te laten duren, hijst hij de deuren uit de sluis om vervolgens de inspectie uit te voeren.

Hiervoor plaatst hij een grote kraan ter hoogte van de kruising Kanaalweg-Heesakkerweg.

Geen hinder voor omwonenden en doorgaand verkeer

De werkzaamheden vinden in principe overdag plaats tussen 07.00 en 17.00 uur en vormen geen belemmering voor de bereikbaarheid van omliggende woningen of percelen. De werkplaats op het sluisterrein wordt de gehele periode afgezet met een omheining.

Onderhoud voor vlotte en veilige vaarwegen

We zijn dagelijks bezig met onderhoud aan wegen en vaarwegen. Dat is nodig voor een vlotte en veilige doorstroming. Onderhoud aan sluis 11 hoort daar ook bij. Zo kunnen we de betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid van de brug weer voor langere tijd garanderen.