Nieuwsbericht

Inloop herstel brug Schuilenburg goed bezocht

Gepubliceerd op: 11 april 2024, 14.46 uur

We hebben op woensdag 10 april 2024 in de Markant in Jistrum een inloopmoment gehouden voor omwonenden rond brug Schuilenburg (Skûlenboarch, Jistrum, Hoogzand en Eastermar). De inloop is goed bezocht. Zo’n 50 aanwezigen hadden vragen over de afsluiting van de brug tot eind 2024.

Onze medewerkers hebben toelichting gegeven op de schade en hoe de brug herstelt gaat worden. Verder zijn nogmaals de maatregelen geduid van alternatief vervoer; E-bike en taxi.

Rijkswaterstaat heeft ook aangegeven te onderzoeken of er een pont kan worden ingezet tijdens de afsluiting. Uitgangspunt is dat we hier zeer terughoudend in zijn in verband met veiligheid en bereikbaarheid. Echter, soms breekt nood wet. We onderzoeken mogelijke locaties die we toetsen op verschillende criteria. Over een aantal weken is het onderzoek afgerond.

Meer informatie herstel brug Schuilenburg

Bekijk de projectpagina herstel brug Schuilenburg op de website voor Hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl voor meer informatie.