Werkzaamheden

A28: viaduct Watergoorsesteeg in Nijkerk afgesloten

Gepubliceerd op: 18 april 2024, 21.39 uur - Laatste update: 19 april 2024, 13.05 uur

Rijkswaterstaat en de gemeente Nijkerk sluiten per direct het viaduct Watergoorsesteeg over de A28 bij Nijkerk af. De afsluiting geldt voor alle verkeer, met uitzondering van fietsers en voetgangers vanwege het zeer lage gewicht.

We beseffen ons dat dit vervelend is voor de weggebruikers die hierdoor getroffen worden. Deze afsluiting is echter noodzakelijk, omdat na een inspectie is gebleken dat de constructieve veiligheid niet langer gewaarborgd kan worden.

In 2017 heeft een zwaar ongeval op de snelweg A28 plaatsgevonden waarbij het viaduct beschadigd is geraakt. Direct daarna hebben we een gewichts- en aslastbeperking opgelegd. Recent heeft een inspectie plaatsgevonden waarbij nieuwe schade is geconstateerd.

Vanwege deze nieuwe schade moeten we het viaduct per direct afsluiten. Op de hoofdrijbaan van de A28 voeren we een hoogtebeperking in om het risico op verdere schades aan het viaduct te voorkomen.

Specifiek met de hulpdiensten bekijken we of er een mogelijkheid is om gebruik te blijven maken van het viaduct tijdens de afsluiting.

Verkeershinder Nijkerk

Het lokale verkeer wordt omgeleid via de Arkemheenweg, Bunschoterweg en Korte Holk. De extra reistijd is 5-8 minuten.

Meer informatie is te vinden op de website Bereikbaar Gelderland. De afsluiting van het viaduct heeft geen gevolgen voor de doorstroming op de A28.

Samenwerking

Rijkswaterstaat is eigenaar van het viaduct en verantwoordelijk voor het beheer. De gemeente Nijkerk is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het verkeer over het viaduct.

Meer informatie werkzaamheden viaduct Watergoorsesteeg

Kijk voor actuele informatie over werkzaamheden op de website Bereikbaar Gelderland of de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.