Nieuwsbericht

Haringvlietbrug: dagelijkse bediening op aanvraag vanaf maandag 12 februari 2024

Gepubliceerd op: 9 februari 2024, 14.35 uur - Laatste update: 14 februari 2024, 12.40 uur

De Haringvlietbrug wordt vanaf maandag 12 februari 2024 op aanvraag weer dagelijks bediend voor de hoge scheepvaart. Van maandag tot en met vrijdag draait de brug tussen 10.00 en 15.00 uur, op zaterdag en zondag tussen 09.00 en 16.00 uur, steeds op de hele uren.

Het wegverkeer op de snelweg A29 moet rekening houden met extra reistijd vanwege de bediening van de brug.

De Haringvlietbrug is in 2023 gerenoveerd en kan weer veilig worden bediend. Er zijn nog wat laatste kleine werkzaamheden en ook de verlichting op de brug moet worden aangepast. Hierdoor draait de brug vooralsnog alleen overdag – als het licht is.

Vanaf 29 maart 2024 kunnen schepen zonder aanmelding de brug passeren. De exacte draaitijden worden in maart bekend.

Renovatie

Voor de renovatie van de Haringvlietbrug heeft aannemer CMCH, een combinatie van Mobilis en Croonwolter&dros, in de zomer van 2023 de klep en het bewegingswerk van de brug volledig vervangen en zijn ook de technische systemen voor bediening, besturing en bewaking vernieuwd.

In het najaar van 2023 zijn de brug en de technische systemen uitgebreid getest. Hieruit kwamen verschillende verbeterpunten naar voren die de afgelopen maanden zijn aangepakt. Daarnaast is de vereiste technische documentatie in orde gemaakt en zijn bedienaars en onderhoudsmedewerkers opgeleid om met de nieuwe brug en systemen te kunnen werken.

Vanwege de renovatie werd de brug vanaf 1 januari 2023 niet bediend. Vanaf oktober 2023 werd de brug incidenteel geopend voor de hoge scheepvaart.

Aanmelden brugpassages

Brugpassages moeten minimaal 48 uur van tevoren worden aangemeld door te bellen naar 088-7974992. Op basis van de aanvragen kunnen draaimomenten worden geclusterd in de ochtend of in de middag.

Ook door onderbezetting, als gevolg van bijvoorbeeld ziekte van medewerkers, kunnen brugdraaien worden verplaatst. Aanvragers worden telefonisch over wijzigingen van draaimomenten geïnformeerd.