Werkzaamheden

Brug Itteren dicht vanwege herstelwerkzaamheden: 9 - 18 februari 2024

Gepubliceerd op: 29 januari 2024, 12.54 uur - Laatste update: 15 februari 2024, 16.09 uur

Rijkswaterstaat gaat herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de stalen ontlastconstructie op de brug bij Itteren. Dit is nodig omdat de platen aan weerszijden van de brug sterk zijn vervormd.

Hoogteverschil

Beide platen aan weerszijden van de brug (na de voegovergang) zijn sterk vervormd. Hierdoor is een hoogteverschil ontstaan dat voor onveilige situaties zorgt bij het op- en afrijden van de brug. Met name voor langzaam rijdend- en vrachtverkeer. Bovendien zorgt dit hoogteverschil voor veel geluidsoverlast in de omgeving.

De vervormde platen, inclusief oplegconstructie, worden vervangen en opnieuw vastgedraaid.

Afsluiting brug Itteren

De brug is afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 9 februari 9.00 tot en met uiterlijk zondag 18 februari 2024 18.00 uur. Tijdens de afsluiting kan het verkeer naar Itteren en Borgharen omrijden via verkeersbrug Limmel. Op smalle delen, zoals op de Pasestraat, worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

De afsluiting is tijdens de carnavalsvakantie vanwege de verkeersluwte in die periode.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Meer informatie brug Itteren

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u vragen op opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.