Werkzaamheden

Wisseling autobrug veerhaven Lauwersoog

Gepubliceerd op: 11 december 2023, 09.18 uur - Laatste update: 11 december 2023, 12.56 uur

In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 december 2023 voeren we onderhoudswerkzaamheden uit op het terrein van de veerhaven Lauwersoog. Na afloop van de laatste afvaart van de boot naar Schiermonnikoog, op dinsdag 12 december, vindt de wissel van de autobrug plaats.

Het brugdek van de autobrug wordt uitgehesen en vervangen door een tijdelijk brugdek. Ook wordt de bovenbouw van de veerinrichting uitgehesen.

Het autobrugdek en de bovenbouw gaan voor een periode van 12 maanden voor groot onderhoud naar de werkplaats. Eind 2024 worden het gerenoveerde autobrugdek en bovenbouw teruggeplaatst. De veerinrichting op Lauwersoog is dan weer toekomstbestendig.

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de dienstregeling van Wagenborg Passagiersdiensten en hinder zal tot een minimum worden beperkt. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de veerinrichting in Lauwersoog en geeft opdracht voor deze werkzaamheden. Spie voert namens de Bouwcombinatie Veerhavens de werkzaamheden aan de autobrug uit.

Renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied

De werkzaamheden aan de veerhaven in Lauwersoog zijn onderdeel van het project renovatie en onderhoud veerhavens Waddengebied. Bepaalde kritische onderdelen van de veerhavens in het Waddengebied zijn aan het einde van hun levensduur.

Er wordt tot midden 2025 gefaseerd gewerkt aan de veerhavens van Harlingen, Holwert, Lauwersoog, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Door de renovatie en onderhoud zorgt Rijkswaterstaat voor verbetering van de uitstraling en veiligheid van de veerhavens.