Werkzaamheden

Sluis Weurt deels gesloten; 15 - 26 januari 2024

Gepubliceerd op: 21 december 2023, 10.37 uur - Laatste update: 22 december 2023, 12.29 uur

We vervangen de camera’s voor de bediening van de oostkolk van sluis Weurt. Daarom is de oostkolk van maandag 15 januari 07.00 tot en met vrijdag 26 januari 2024 17.00 uur dicht voor de scheepvaart. De westkolk blijft in deze periode beschikbaar om te schutten.

Camera’s vervangen

De camera’s van sluis Weurt naderen het einde van hun technische levensduur. Daarom zorgt Rijkswaterstaat voor vervanging, te beginnen bij de oostkolk. De nieuwe digitale camera’s leveren een hogere beeldkwaliteit en verbeteren daarmee de veiligheid van de sluis.

Deze camera’s werken als de ogen van de bedienaars en zijn essentieel om de sluis veilig te kunnen bedienen. Daarom is de oostkolk tijdens deze werkzaamheden gesloten voor scheepvaartverkeer.

Vooruitblik: werkzaamheden westkolk

Vanaf februari 2024 voert Rijkswaterstaat verschillende onderhoudswerkzaamheden uit aan de westkolk, waaronder het vervangen van de grote tandwielen die nodig zijn om de Waaldeur en de kanaaldeur op en neer te bewegen.

Dit werk voeren we uit in meerdere fases. In een van deze fases vervangen we ook de camera’s van de westkolk.

Groot onderhoud sluiscomplex Weurt

Al deze werkzaamheden zijn onderdeel van groot onderhoud aan het hele sluiscomplex Weurt. De afgelopen jaren zijn onder meer alle 6 de sluisdeuren volledig gerenoveerd.

Ondertussen werkt Rijkswaterstaat toe naar grootschalige vervanging en renovatie van het hele complex.

Over sluis Weurt

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: een oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en een westkolk (1975). Jaarlijks passeren ongeveer 29.000 binnenvaartschepen het sluiscomplex Weurt.